Navi P értékelése


>!
Navi P
Jane Austen: Emma

A tipikus Jane Austen regény, amelyben mindenki rájön a hibáira, azokat beismeri, s ezzel eljut a boldogságához. Mindenki megtalálja a számára megfelelő párt, akit szívből tud szeretni és aki viszontszereti, s mindezt képesek elérni a környezet hathatós iránymutatása ellenére is. Ez a könyv sajnos nem került annyira közel hozzám, s ennek sajnos nagy valószínűség szerint az oldalszám az oka. Ennyire elnyújtott, rétestészta könyvvel régen találkoztam. Sokkal élvezhetőbb lett volna fele ilyen terjedelemben :( Sajnos a főhőseink sem kerültek túl közel, pont a felsőbbrendűségük, az irányíthatóságuk, a gőgjük miatt. Nekem ez nem az igazi :(

5 hozzászólás

Jane Austen: Emma

Jane Austen: Emma

Emma Woodhouse szellemes és gyönyörű hajadon, aki előszeretettel játsza a kerítő szerepét, ő maga azonban elszántan szembeszegül a házassággal. S bár apjának megfogadja, hogy felhagy a házasságszerzéssel, szeleburdi természete nem engedi, hogy lemondjon erről a kitűnő társasági szórakozásról. Ám ahogy egyre újabb délceg ifjak legyeskednek körülötte, mintha a minden lében kanál lányban is felcsapna a vágy – de vajon kihez vonzódik leginkább: a romantikus Mr. Eltonhoz? Netán a kalandor Mr. Churchillhez? És vajon a környékbeli lányokon kívül Emma számára is tartogat a sors szerelmet?

A Büszkeség és balítélet és megannyi világraszóló sikerkönyv írónője ebben a máig friss és humoros regényben ismét bebizonyítja, hogy a női lélek rejtelmeinek, és a társasági élet praktikáinak legjobb ismerője.

Hirdetés