Lénaanyukája P értékelése


>!
Lénaanyukája P
Kate Morton: Az elfeledett kert

Na, ezt nem gondoltátok volna, mi? Én sem. Egy egyáltalán nem Lénaanyukája-kompatibilis (@szadrienn ©) romantikus könyv a kedvencek közt, őrület. De itt a romantikát a szó legnemesebb értelmében gondoljátok: nem egy csöpögős, fidres-fodros, habos-babos, nyáltól csöpögő förmedvény ez a könyv, hanem egy fordulatos, izgalmas családregény, tele intrikával, szomorúsággal.
Az elején mondjuk azt hittem, egy Camilla Lackberg-könyvet lapoztam fel, vagy valamelyik másik skandinávot, mert ők szeretnek ennyire ugrálni az időben. Először kicsit zavaró volt, de aztán ahogy haladtam a cselekménnyel, úgy lett egyre jobb és jobb a koncepció. Annyira a hatása alá kerültem, úgy izgultam a kis Nell-ért, pedig hát tudtam, hogy neki ugye nem eshet sok baja… Annál jobban aggódtam Elizáért spoiler. A nagy titkot spoiler sikerült kitalálnom Cassandra előtt, bár sejtem, nem voltam egyedül ezzel. A végét komolyan megkönnyeztem, de csitt, erről senkinek egy szót se, még kiderül, hogy vannak érzéseim. A mesék pedig valami csodálatosak.
Pár szót még a könyvben található kifejezésekről: a „lélekegyedül” szó kicsit idegesített, én az egyes-egyedüllel is kiegyeztem volna. A „megemelte a szemöldökét” szófordulattól pedig rámjött a röhögés bocsi, azért mégsem vagyok annyira romantikus , főleg a vége felé, ahogy sorra fény derült a titkokra, és mindenki emelgette a szemöldökét állandóan, kezdtem aggódni, hogy valakié a végén leesik. Főleg Christian-é, ő volt a fő-szemöldökemelgető.
Na de remélem, Kate Morton többi könyve is ilyen jó, itt figyelgetnek engem, gondolkozom, belevágjak-e a következőbe, vagy jóból is megárt a sok?

7 hozzászólás

Kate Morton: Az elfeledett kert

Kate Morton: Az elfeledett kert

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy kislányt magára hagynak 1913-ban egy Ausztráliába tartó hajón.

Lélek egyedül érkezik, csak egy kis bőrönd van vele, benne néhány ruhadarab meg egyetlen könyv – egy gyönyörű mesekönyv. A gyermeket befogadja a kikötőmester és felesége, és mint a magukét nevelik fel. Huszonegyedik születésnapján elmondják neki az igazságot, és „Nell”, aki úgy érzi, hogy kicsúszott alóla a talaj, nekivág, hogy megtudja, ki is ő valójában. Kutatása során eljut a Cornwall partján álló Blackhurst Udvarházba, és nyomára jut a Mountrachet család titkainak. De csak Nell halála után folytatja a kutatást az unokája, Cassandra, és akkor áll össze a kirakós rejtvény valamennyi darabja.

Hirdetés