deen értékelése


>!
deen
Holly Black – Cassandra Clare: The Iron Trial – A vaspróba

Mind stílusában, mind történetvezetésben nagyon jól megírt könyv, ami ugyan hordoz ismerős elemeket, de ki bánja, ha egyszer izgalmas és tetszik? Amikor belekezdtem tartottam tőle, hogy a fiatal szereplők miatt nem az én könyvem lesz, de kár volt ezen aggódni. Mindegy hány évesek a szereplők, ha egyszer a cselekmény érdekes, váratlan fordulatokkal teli, a szereplők jól kidolgozott karakterek, és még humor is van benne. Teljesen bele tudtam élni magam, ebbe a földalatti világba, az írópáros remekül meg tudta jeleníteni a színteret. Call, Tamara és Aaron mind más környezetből érkeztek, mégis meg kell barátkozniuk egymással, ha túl akarják élni az első évüket a Magisztériumban. A történet nagyon gördülékenyen haladt előre, és még ha lehetett is sejteni, hogy merre tartunk, azért akadtak meglepő és váratlan pillanatok. Azért éreztem némi információ hiányt is, szívesen megismertem volna jobban, hogy hogyan is zajlott az a bizonyos mágusháború, de valószínűleg a folytatásokban bőven lesz még erről szó. Remélem hamarosan sort keríthetek a folytatásra.


Holly Black – Cassandra Clare: The Iron Trial – A vaspróba

Holly Black – Cassandra Clare: The Iron Trial – A vaspróba

A legtöbb gyerek bármit megtenne, hogy átmenjen a vaspróbán. Callum Hunt viszont nem. Ő el akar bukni.
Callt az édesapja egész életében óva intette a mágiától. A fiú meg van győződve arról, hogy ha sikerrel jár a vaspróbán, és felvételt nyer a Magisztériumba, annak csak rossz vége lehet.
Úgyhogy a lehető legjobban igyekszik, hogy a lehető legrosszabb formáját hozza… A cél az, hogy csődöt mondjon, csakhogy épp ebben mond csődöt.
Így hát most várja a Magisztérium, ez az egyszerre szenzációs és vészjósló hely, ami sötét szálakkal kapcsolódik Call múltjához, és kanyargós utat mutat a jövője felé.

A vaspróba csak a kezdet, a legnagyobb próbatétel csak ezután következik…

A nagy sikerű szerzők, Holly Black és Cassandra Clare bámulatos képzelőereje nyomán most kezdetét veszi egy lélegzetelállító, szédületes, észveszejtő kaland a mágikus ismeretlenbe.

„Még vonakodó olvasókat is elragad, és a fantasy szerelmeseinek is tökéletes. Tele van rejtélyekkel és nyomokkal, a főhőse gyerekek számára is érthető problémákkal küzd, és a történet csupa kaland.” – Pamela Kramer, Book Examiner -

Hirdetés