Szilvi00 P értékelése


Szilvi00 P>!
Samantha Shannon: Csontszüret

Szent Habakuk!!! Ez valami fenomenális volt!
Imádtam az alternatív világot, amit az írónő megteremtett. Pedig az első kb. 50 oldalt kétszer kellett elolvasnom, mert elsőre elég homályos volt minden. Milliónyi az ismeretlen kifejezés, de kis odafigyeléssel követhető. Végül nekem is sikerült elkapni a fonalat, nagyjából megértettem az éter mibenlétét, az álomplánok fogalmát, valamint Paige és a többi látó képességét.
Elvarázsolt Oxford elveszett városa. Imádtam a hangulatát, az ódon házakat, macskaköves utcáit, tele nem-emberi lényekkel, tisztánlátókkal, szellemekkel, rephaitákkal. Rengetek az érdekes karakter, mellékszereplő és a furábbnál furább abnormális képesség. Képtelenség elsőre mindent megjegyezni, már most nem tudom ki a kleromanta, ki a oszteomanta, stb. De semmi baj, mert majd úgyis újraolvasom.
Arcturus Mesarthim első pillantásra megbabonázott és nem csupán a külsőjével.:D Egyszerűen imádom a nagymesterhez hasonló, titokzatos és veszélyes karaktereket. Azonnal éreztem, hogy ő egyáltalán nem olyan kegyetlen, mint amilyennek a vérúrnő előtt mutatta magát. Paige makacs és bizalmatlan teremtés, neki több időbe telt megbízni benne, de nem hibáztatom érte, elvégre rabszolgának küldte őt és társait Scion a rephek mellé.
Egy pillanatig sem unatkoztam, mert még a hallgatag nagymester hálószobájában, a gramofon muzsikájával töltött percek is magukkal ragadtak, de persze a végére pörögtek fel igazán az események. Izgultam, drukkoltam, sírtam és dühöngtem.

Én csak most olvastam, hogy egy 7 részes sorozatról van szó!?
„Untitled (The Bone Session, #7) Expected publication 2020?"

Most rögtön megrendelem a második részt, utána pedig imádkozok, hogy mindet kiadják itthon is. Nálam azokon a napokon lesz karácsony!

10 hozzászólás

Samantha Shannon: Csontszüret

Samantha Shannon: Csontszüret

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Samantha az új J.K.Rowling
The Sunday Times

Sötét bűbáj és gonosz varázs a fantasy szerzők új generációjának legjobbjától.
Booklist

A szindikátusnak dolgoztam. Ha úgy vesszük, hacker voltam. Nem gondolatolvasó, inkább elmeradar, aki az éterre hangolódva fogta annak minden rezdülését. Olyasmit is érzékeltem, ami nem a közvetlen közelemben történt: rögtön tudtam, ha kint, az utcán végigsétált egy látó, és megéreztem, amikor Covent Gardenben gyülekezni kezdtek a lelkek. Amint rákapcsoltak a létfenntartó gépekre, a Seven Dials egy mérföldes körzetében bármit kiszagoltam az éterben. Ha bárkinek kedve támadt a I-4 szennyesében turkálni, Jaxon záros határidőn belül már ugrasztott is. Meggyőződése szerint ennél sokkal többre is képes lehettem volna, de Nick minden kísérletezést megtiltott. Fogalmunk sem volt, milyen következményei lennének rám nézve.

2059. Scion London.
Paige Mahoney látszólag egy átlagos tizenéves lány, aki titokban egy alvilági szervezetnek dolgozik. Kisstílű lopások helyett ő nagyobb tétben játszik. Paige egy álomhacker, aki feltöri mások elméjét, és a gondolataikban kutat fontos információk, összeesküvési tervek után. Mindezt pénzért. Egy nap azonban sötét és gonosz erő keríti hatalmába… beláthatatlan következményekkel
Oxford több évszázada lekerült a térképről, azóta titkos börtönváros, ahol a paranormális bűnözőket tartják fogva egy idegen faj felügyelete alatt. A rephaiták belőlük toboroznak a hadsereget, hogy véghezvigyék titkos tervüket. Paige mentora és kiképzőtisztje Arcturus, a vérhitves, aki halálos ellensége az embereknek. Ahhoz, hogy szabaduljon, be kell törnie mestere elméjébe, és fel kell fedni a titkát…

A The Bone Season trilógia, akár a Mátrix és Az éhezők viadala, korunk nagy sagája. A könyveket immár 24 országban magas előlegért vették meg a legjobb ifjúsági-fantasy kiadók, a történetből készülő filmet a Hobbit stábja készíti, akár az új Twilight is lehet belőle.

Hirdetés