pveronika értékelése


pveronika>!
Ginger Scott: The Girl I Was Before

A legtöbb gimisekkel vagy egyetemistákkal foglakozó könyvben és filmben van egy olyan szereplő, akit nagyon-nagyon nem kedvelsz. Aki elviselhetetlen, önző, keresztbe tesz másoknak vagy pusztán csak idegesítő. A Falling sorozatban ezt a szerepet Paige tölti be. És pontosan ettől lett ez a kötet zseniális, és valóban talán a legjobb a sorozatban. Mert Paige karakterével kapcsolatban egy akkora komplexitást éreztem és olyan karakterfejlődést láthattunk, ami tényleg lenyűgöző volt.

Paige minden vágya az volt, hogy népszerű legyen, és hogy bekerüljön a campus elitjébe, amihez a Delta diák-egyesület egyenes utat biztosított. Azonban most Paige-nek rá kell döbbennie, hogy az út során, a kitűzött cél kicsit elvesztette a fontosságát, és egy pillanat alatt rádöbben, hogy a mostani énje, nem az a lány, akit a tükörből viszont szeretne látni minden nap. Azonban a változáshoz nagy döntésekre és nagy lépésekre van szüksége.

Kicsit mindig nehéz azokkal a könyvekkel, amelyekben nem kedveled a főszereplőt, és ezért is féltem picit ettől a könyvtől, azonban az aggodalmam alaptalannak bizonyult, mert őszintén mondhatom, hogy Ginger Scott tökéleteset alkotott. Mert ez nem egyszerűen egy" a rossz lányból hirtelen jó lesz" típusú könyv, hanem attól egy sokkal összetettebb történet.

A kötet tökéletességének egyik kulcsa Houston volt, és bár Paige folyton hangoztatja, hogy „nincs szüksége megmentőre és szőke hercegre” a srác, aki meglátta, hogy ki is rejtőzik Paige fagyos felszíne alatt, mégis ott terem a lány mellett. Paige és Houston kapcsolata lassan bontakozik ki, ami igazán tetszett. Houston legjobb barátját, Casey-t egyszerűen imádtam! Kicsit sajnálom, hogy a negyedik kötet egy icipicit gyengébb volt, mint amit ki lehetett volna hozni belőle, mert Casey zseniális karakter és a DJ foglakozása is egy olyan téma, amivel eddig még nem nagyon találkoztam könyvben és igazán egyedi. (igen, mielőtt megkérdeznétek, kicsit összevissza olvasom a sorozatot. :D)

Összességében nagyon tetszett, és őszintén ajánlom ezt a könyvet is. Ginger Scott nagyon-nagyon jól ír, és talán 'college romance' kategóriában az ő könyvei az egyik legjobbak. :)

4 hozzászólás

Ginger Scott: The Girl I Was Before

Amazon
Amazon UK
Amazon DE
Könyvtár
Ginger Scott: The Girl I Was Before

I’m the selfish one. I suppose that’s the nicest thing people say about me. I’ve heard the other things, too. “Paige Owens is a pretty girl with nothing else to offer. She’s just a good time at a party. She’s stupid, heartless, cold and useless. All she cares about is getting a guy to look at her. Why would anyone want to be her friend?”

Some of those things are true. Others were true. They’re all hurtful.

None of it matters.

I’m ready to make the hard choices. I’m ready to face the consequences. I’m ready to be the girl I was before, and I’m done being the one who lost her way.

I’m ready to become the girl Houston Orr sees when he looks at me.

Houston isn’t a star athlete. He doesn’t play in a band. He’s never going to be president, and his life is so far away from simple and easy it isn’t even funny.
He wasn’t part of my plan. But I’m starting to think plans are overrated, and maybe our stories are what we make them. And mine depends entirely on me, and the choices I make…starting now.

Houston is my fairytale. He’s perfectly imperfect. He’s poetry and life. He’s truth and heartbreak, all rolled up in a tall body with dark hair, broad shoulders and green eyes that lull me into submission. He’s nothing I ever thought I wanted, but the very thing I need. He’s the only guy I’ve ever really loved, and he thinks I’m a princess. I fell into him, and now I’m holding on.

But sometimes life takes away our ability to choose. Sometimes…things aren’t in your control. Sometimes, it hurts to be selfless. My only hope is that when it comes time to choose, I get it right.

Welcome to my once upon a time and wish for happily ever after.