Timcsibaba77 értékelése


>!
Timcsibaba77
M. J. Arlidge: Üsd, vágd

M.J. Arlidge-től most volt szerencsém elsőre, habár nem sorban olvasni ezt a nagyszerű könyvét. A könyv borítója is felcsigázott, de nem gondoltam volna, hogy ennyire remekbe szabott tökéletes figyelemfelkeltő műben lesz részem. Azt mondanám, hogy a könyv elejétől a végéig végig szorongtam, izgultam a sorokat, eseményeket, és annyira zseniálisan volt össze szőve maga a cselekmény, hogy csak a végén esett le a tantusz. Hogy az első gyilkosság áldozatának a lánya lesz majd a sorozatgyilkos. (spoiler)
Durva volt, inkább thriller krimi szerű, de végsőkig megdolgoztatta mind az elmét, mind az idegeimet. Egész hétvégém tova lett, de nem bánom, mert tényleg kellemes és tartalmas kikapcsolódást nyújtott a könyv. A végén azért majdnem megkönnyeztem a kis Améliát, jobban bele gondolva, nem is annyira elrugaszkodott volt ez a könyv, hisz oly sok borzalom megtörténik a nagyvilágban, egy valami viszont nem fér a fejembe, mi visz arra valakit, hogy a testéből éljen. Bár Ella sorsát valahol meg lehet érteni, miért lett elfajzott, velejéig gonosz, bosszú álló „angyal” akit a vallásos apja vert-fenyített, ugyanakkor prostituált negyedekben múlatta pénzét, idejét.
Házi feladatom lesz az Ecc-pecc-könyvét illetve a Babaházat is mielőbb elolvasnom, mert nagyon de nagyon jó könyv volt. Mostanában ennyire jó könyv nem is igazán akadt a kezembe.


M. J. Arlidge: Üsd, vágd

M. J. Arlidge: Üsd, vágd

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy középkorú férfi holttestére bukkannak Southampton piroslámpás negyedében. Az áldozatot brutálisan megkínozták, és kitépték a szívét. Pár órával később a szív küldeményként a halott férfi családjának küszöbén landol.

Helen Grace felügyelő nyomozni kezd, miközben újabb és újabb férfiak esnek a gyilkos áldozatául. A média a női Hasfelmetszőként emlegeti a sorozatgyilkost, aki megbünteti azokat a férfiakat, akik titokban prostituáltakhoz járnak.

A nyomozás nem várt fordulatokat vesz, és míg Helen a kirakós darabkáit próbálja összerakni, a gyilkos nem áll le, egyre leleményesebb gyilkosságokat hajt végre, és egyre érthetetlenebb, miért csinálja…

M. J. Arlidge tizenöt éve dolgozik a televíziós dráma műfajában. Az utóbbi öt évben olyan bűnügyi sorozatok gyártásában vett részt az ITV számára, mint a Torn vagy a The Little House, legújabban pedig az Undeniable, amelyet 2014 tavaszán sugároztak. Jelenleg A néma szemtanú epizódjait írja, de eredeti bűnügyi sorozatokon is dolgozik angol és amerikai tévécsatornáknak.

Bemutatkozó thrillere, az Ecc, pecc sikere után, az Üsd, vágdban Helen Grace felügyelő újabb kegyetlen sorozatgyilkossal találja szemben magát.

Hirdetés