kvzs P értékelése


kvzs P>!
Terry Pratchett: Égből szőtt kalap

Sok-sok évvel ezelőtt olvastam néhány Korongvilág regényt, aztán az elmúlt időszakban tartottam magam ahhoz a fogadalmamhoz, hogy többet nem szabad, mert félő, hogy menthetetlenül Pratchett függő leszek, azt pedig a könyvepolcom nem bírná el. (ez de szép hosszú mondat lett…) Az Égből szőtt kalap után nagyon vigyáznom kell majd minden kiadói akciónál, nehogy hazahozzak két méter könyvet…
Mivel sem a közvetlen, sem a távolabbi előzményeket nem ismertem, kicsit féltem, hogy mennyire fog tetszeni a történet. Szerencsére azt kell mondanom, hogy nagyon. Az állandó vigyorgás és a metrón felröhögés bizonyítja, hogy a könyv vicces, a köztük lévő hümmögés és bólogatás pedig azt, hogy még mondanivalója is van, időnként ráadásul az elég súlyos fajtából.
Mivel nem vagyok Pratchett szakértő, ezért a szereplőket és a történetet annyira nem elemezném, csak annyit mondanék, hogy ez a könyv Korongvilág-szüzeknek is rettentően szórakoztató.


Terry Pratchett: Égből szőtt kalap

2.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Terry Pratchett: Égből szőtt kalap

„LÁTUNK TÉGED.
ÉS MOST MÁR MI TE VAGYUNK…”

Egyetlen igazi boszorkány sem lépne ki csak úgy a testéből, és hagyná azt gazdátlanul. Sajogi Stefánia megteszi. És valami éppen arra vár, hogy átvehesse az uralmat egy kapóra jött test felett. Valami ősi és rettenetes, ami nem tud meghalni.

Hogy Stefánia elbánjon vele, el kell jutnia annak a szívébe, ami őt boszorkánnyá teszi. Túl kell jutnia az „Én nem tudom”-on.

Ám még a nac mag fíglik – a Korongvilág legzsiványabb mandói, akik imádnak a nyomasztó túlerővel szembeszállni – segítségével sem biztos, hogy képes lesz visszaszereznie önmagát…

A Sajogi Stefánia-sorozat második kötete