ujhelyiz P értékelése


ujhelyiz P>!
Ransom Riggs: Hollow City

Nehéz a könyv értékelése. Az első könyv kapcsán azt mondtam, hogy jó felütés, de utána teljesen átlagos lett, és sajnos ez a kötet ezt az átlagos szintet hozta. Fantasy-történet, amelyben különböző idősíkok és képességek találkoznak, amelyben kamasz (ill. kamasznak látszó és úgy viselkedő) szereplők nekiállnak megmentani a világot (vagy legalábbis a saját szegletüket benne).

Összességében nem volt rossz, de a képeket leszámítva (amik most is érdekesek, de az első kötethez hasonlóan nem viszik el a hátukon a könyvet), semmi egyedi vonása nincs a könyvnek: sem a szereplők, sem a történet, sem a világ, sem a stílus nem tartalmaz olyan elemet, amire felfigyelnék. Remélem, a befejező kötet jobban sikerült (pl. jól írja meg a gonosz szereplőket, akiknek a motivációjáról nem igazán tudunk semmit), és akkor elégedett leszek az egész sorozattal.


Ransom Riggs: Hollow City

Ransom Riggs: Hollow City

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children was the surprise best seller of 2011—an unprecedented mix of YA fantasy and vintage photography that enthralled readers and critics alike. Publishers Weekly called it “an enjoyable, eccentric read, distinguished by well-developed characters, a believable Welsh setting, and some very creepy monsters.”

This second novel begins in 1940, immediately after the first book ended. Having escaped Miss Peregrine’s island by the skin of their teeth, Jacob and his new friends must journey to London, the peculiar capital of the world. Along the way, they encounter new allies, a menagerie of peculiar animals, and other unexpected surprises.

Complete with dozens of newly discovered (and thoroughly mesmerizing) vintage photographs, this new adventure will delight readers of all ages.

RANSOM RIGGS is the #1 New York Times best-selling author of Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. He is a graduate of the University of Southern California film school and is a writer for mentalfloss.com. He lives in Los Angeles.

Hirdetés