Csoszi P értékelése


>!
Csoszi P
Elizabeth Richards: Szárnyak

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Az utolsó kötet is bővelkedett izgalmakban, fordulatokban. Néha már túl sok is volt. A történet három nézőpontból bontakozik ki: Ash, Natalie, valamint új elemként Edmund szemszögéből. Ez utóbbinál elsősorban a harminc évvel korábbi események kerültek előtérbe. Nos, a fickó nem lett szimpatikusabb. Sőt! Sebastian volt a másik olyan személy, akit nagyon utáltam. spoiler A sorozat mondanivalója, hogy próbáljuk meg elfogadni azokat, akik mások, mint mi, illetve összefogással minden diktatúra megdönthető. Nem bántam meg, hogy elolvastam, de nem lett kedvenc.


Elizabeth Richards: Szárnyak

Elizabeth Richards: Szárnyak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ash, a kevertvérű sötétfajzat és menyasszonya, a félvér szívű Natalie elszakadnak egymástól. Mindkettejüknek szembe kell nézni saját démonaival, és megtalálni a kiutat és egymást.

Ash, az Ember az Egységért polgári kampány jelképe, hazamegy Fekete Városba, hogy rendezze sorait. Közös célpontjuk a Tizedik, az a koncentrációs tábor, ahova Tiszta Rózsa a vámpír sötétfajzatokat és a velük szimpatizálókat börtönözte be. Emberi és nem emberi szövetségeseikkel ott találkoznak újra. Ash-nek rejtőzködnie kell, de nem hajlandó lemondani Natalie-ról, sem arról, hogy megdöntse Tiszta Rózsa borzalmas uralmát, és lerombolja a falakat, amelyek mögé a népét zárták.

Eközben Natalie váratlanul ismét találkozik a szüleivel, akik kulcsfigurái az őrök Tiszta Rózsa elleni lázadásának. Velük, valamint egy barátjával, Elijah-val bujkál a lázadók föld alatti főhadiszállásán. Bár biztonságban és kényelemben él, Natalie másra sem vágyik, mint hogy megkeresse Ash-t, de az őt túlzottan óvó szülei nem hajlandóak kockára tenni a biztonságukat. De Natalie megesküszik, hogy felkutatja a fiút.

És a történéseket már nemcsak Ash és Natalie szemszögéből látjuk, hanem bekapcsolódik egy harmadik elbeszélő is: egy mélyen elrejtett, sötét titokkal élő, magányos fiú, Edmund, aki egy személyben ellenség és áldozat. A története harminc évvel ezelőttre nyúlik vissza a múltba, még a Tiszta Rózsa előtti időkbe…
A Fekete Város krónikái című trilógia befejező kötete.

A romantika, az akció és a fantasy tökéletes kombinációja. Elisabeth Richards az apokalipszis utáni világ részletes ábrázolásának mestere.
SCHOOL LIBRARY JOURNAL

Egy Rómeó-Júlia történet, amelyben mégis olyan sok az akció, a harag és a lelkifurdalás, hogy a cselekmény vonulata éppen olyan fontos, mint a szerelmi szál. A városi fantasy és a tiltott szerelem rajongói számára kihagyhatatlan.
USA TODAY

Elizabeth Richards drámai érzéke, a részletek iránti alapossága és a feszültségteremtő képessége remek könyvvé teszi a kötetet. Csodálatos!
VOYA

Több szempontból is élvezetes regény: egy drámai szerelem, kegyetlen diszkrimináció, fenyegető erőszak és káosz elegye. Pörgős, érzéki történet egy kisiklott világban.
BOOKLIST

Hirdetés