Treacle értékelése


>!
Treacle
L. H. Cosway: Still Life with Strings

Na így kell egy különleges, kliséktől nagyrészt mentes, fordulatos romantikus regényt írni!
Nem is tudom megfogalmazni azt a rengeteg érzést, amit L. H. Cosway története kiváltott belőlem. Olyan varázslatosan és könnyedén játszik a szavakkal az írónő, hogy észre sem vettem, már be is szippantott és részese lettem a cselekménynek.

Jade Lennon és Shane Arthur szerelme minden, csak nem átlagos. Szenvedélyes, irigylésre méltó, néhol hihetetlen, de mindig gyönyörű… Mi mást is várhatna az ember egy hegedű-virtuóztól és egy káprázatos képzelőerővel megáldott élő szobortól?
A két főszereplőn keresztül egy egészen új világ tárul elénk, ahol a hegedű lágy hangja szinte kilép az oldalakról, és verebek repülnek a szabadságot jelentő kék ég felé. Ez a rendkívüli környezet, a tehetségük és különleges világnézetük azonban kihívásokkal teli életet rejt, mindketten küzdenek a saját démonaikkal. A történet ennek kapcsán több komoly témát is érint, és bár egyiket sem tárgyalja részletesen, érezhető a súlyuk, nincsenek elbagatellizálva.

Ez az egyensúly jellemző egyébként az egész könyvre, az írónő elképesztő tehetséggel egyensúlyoz a határokon, legyen szó hétköznapi életről és varázslatról, erotikáról és lelki kötődésről, vagy éppen erőről és sebezhetőségről. Éppen ezért a karakterekkel könnyű azonosulni, hiszen megkérdőjelezhető döntéseket hoztak és hoznak, hibáznak, küzdenek, miközben próbálják élvezni az életet, meglátni benne a szépséget és a jót. Egyszerűen életszerűek és szerethetőek.

Egyértelműen az egyik legjobb élmény volt az idei olvasásaim közül, és így sikerült is egy új kedvencet avatnom.

3 hozzászólás

L. H. Cosway: Still Life with Strings

L. H. Cosway: Still Life with Strings

My name is Jade Lennon and I stand still for money.

The night I saw Shane Arthur watching me everything changed. A man in a suit always catches my eye, but it was the way he looked at me that was different. Like he knew me or something. He didn’t know me, especially not in my costume. My sobriety rests on staying away from men, but there was something about him that made me throw caution to the wind.

After all, I was never going to see him again, right?

Wrong.

Standing still isn’t the only way I make my money. I also bartend at a concert hall. Never in my wildest dreams did I think Shane was going to show up there. Not only that, but he’s the most recent addition to the orchestra. So now on a daily basis I have to resist one of the most beautiful men I’ve ever met and he plays the violin. For me that’s one hell of a deadly cocktail.

He wants me to teach him how to live. I’m not sure how much a twenty-six year old recovering alcoholic who works in a bar and moonlights as a living statue can teach a world class concert violinist, but I’m sure going to try.

Still Life with Strings is a story of music, art, sex, magical realism, and romance that you will never forget.

Not suitable for readers under 18 years. Contains strong language and scenes of a sexual nature.

Hirdetés