ViveEe P értékelése


>!
ViveEe P
Seth Grahame-Smith: Abraham Lincoln, a vámpírvadász

Ez nem az a könyv amin tövig rágod a körmöd, vagy elkap bármiféle izgalom. Először kicsit elszomorított a tény, hogy nem az események idejében vagyunk, hanem csendes nézőként vagyunk jelen a jövőben. Most viszont azt gondolom rendkívül jól lett megoldva a könyv, mivel nekem mindig bizarr, ha egy fontos történelmi figura egy hagyományosabb szereplő. Az író megoldotta, hogy minden felesleges leíró részt, párhuzamosan futó cselekményszálat történelmi adatként kezelt a jelenben, és ezt színesítette Lincoln lejegyzett gondolataival. Nekem ez bejött. Semmi felesleges nem volt benne.
Viszont ami színesítette volna a sztorit, nevezetesen a vámpír szál, nálam egyáltalán nem működött. Ennek legfőbb oka, maga a könyv írásmódja, és az, hogy nem lett ezáltal megteremtve a horrorisztikus légkör, és nehogy már egy egyszerű ember baltával lenyomjon egy tucat vámpírt..
Viszont Lincoln nem túl egyszerű életét megismerjük. Már olvastam egy könyvet, ami szintén azt fejtegeti, hogy Lincolnt nem feltétlenül érdekelte a fekete rabszolgák felszabadítása, más indokok álltak a polgárháború mögött. Kicsit alternatív feldolgozás, de elolvasható. :)
De izgalmat senki se várjon.

4 hozzászólás

Seth Grahame-Smith: Abraham Lincoln, a vámpírvadász

Seth Grahame-Smith: Abraham Lincoln, a vámpírvadász

Egy nemzet gyerekkorának tétova éveiben látja meg a napvilágot spártai körülmények között, messze a civilizált városoktól, az indián határvidéken Abe, egy telepes fia, aki már gyermekkorában sok legendát hall az átutazóktól, és korán megtanul vigyázni magára, hiszen tudja, hogy nagyapját olyan indiánok ölték meg, akik kiásták a fehér ember ellen a csatabárdot. Így hangzik legalábbis a kézenfekvő magyarázat, amit Abe készséggel el is hisz, míg egy éjszakán tanúja nem lesz egy vendégük rejtélyes és hátborzongató színeváltozásának. A kiskamasz eddig is több rokonát veszítette el; a végvidéken gyakori a baleset és betegség idején messziről kell hívni az orvost. Szeretett édesanyja halálának körülményei azonban elgondolkodtatóak, és Abe rövidesen megtudja apjától az igazságot a lényekről, amelyek a korai amerikai köztársaság mindennapjaira hatalmas befolyással vannak, s maholnap élet és halál urai lesznek az egész kontinensen. A favágáson izmosodó, elméjét a civilizáció határára csak ritkán eljutó könyvekből lelkesen csiszoló fiatalember tizenhét évesen ejti el első vérszívóját, de csak évekkel később, egy különös szövetségkötésnek köszönhetően kezd hivatásszerűen vadászni a vámpírokra. Ügyvédként, népszerű politikusként, családapaként egyaránt végzetes hivatásával viaskodik, míg végül az Egyesült Államok elnökeként azt a feladatot rója ki rá a sors, hogy az élőhalottak térnyerését minden áron – akár polgárháború kirobbantása árán is – visszaszorítsa. A könyv alapján nagy sikerű szuperprodukciót forgattak Hollywoodban.

Hirdetés