Edit_Zsuzsa_Nagy értékelése


>!
Edit_Zsuzsa_Nagy
Laura Barnett: Variációk egy párra

Nos,nos…az elején kedveltem.Aztán annyi név lett és annyi életút,annyi ugrás az időben,hogy csak kapkodtam a fejem.Egy-egy okos gondolat és a mi lett volna,ha? érzés kerített hatalmába(meg az,hogy ennél értelmesebbet és kevésbé terjengőset olvasnék most szívesebben).Összességében nem tetszett,de nem is volt annyira rossz.Néha magamra ismertem,meg arra,aki valaha szerettem volna lenni,de ennyi.Nem több,nem kevesebb.


Laura Barnett: Variációk egy párra

Laura Barnett: Variációk egy párra

„Tizenkilenc éves koromban sétáltál be az életembe. Te voltál az egyetlen férfi, akit valaha szerettem – reményem sincs, hogy egyszer mást szeressek. Elvettél mindent, amit együtt csináltunk, mindent, amit egymásnak jelentettünk, és porig égetted, megsemmisítetted: nem maradt belőle más, csak hamufelhő.”

Laura Barnett 1982-ben született. Író, újságíró, színikritikus. A The Guardian és a Daily Telegraph egykori belső munkatársa, jelenleg szabadúszó újságíróként dolgozik. A Variációk egy párra az első regénye.

Eva és Jim 19 évesek, a cambridge-i egyetemre járnak, amikor 1958-ban útjaik keresztezik egymást. Jim sétál. Eva biciklizik. És kis híján összeütköznek. Ami ezután történik, meghatározza a jövőjüket. Életútjuk három különböző variációját kísérhetjük végig egészen napjainkig, együtt és külön, ahogyan szerelmük története más-más fordulatot vesz. A Variációk egy párra nagyszerű regény arról, hogy döntéseink függvényében hányféle irányt vehet az életünk.

„Átgondolt, higgadt megközelítése annak az izgalmas kérdésnek, milyen szerepet játszik a véletlen és a végzet az életünkben.”
– Sunday Telegraph

„Városokon, országokon, évtizedeken átívelő, finoman kidolgozott, magával ragadó regény, mely a szerelem témáját nem pusztán a romantika felől közelíti meg.”
– The Bookseller

„Laura Barnett regénye azon kevés irodalmi művek közé tartozik, mely komolyan elgondolkodtatja olvasóját arról, hogy a siker milyen hatással van a szerelemre és a házasságra.”
– Observer

Hirdetés