Navi P értékelése


>!
Navi P
Joe Hill: Szarvak

Keresem a szavakat …
Ördögi igazságszolgáltatás.
Ez az, ami először eszembe jut a könyvről. Nem vagyok vallásos ember, nem hiszek az isteni teremtésben, ugyanakkor vallom, hogy vannak dolgok, amiket nem tudunk megmagyarázni, tudományosan alátámasztani.
A Bibliával főiskolán egy szemesztert foglalkoztunk. Rengeteg mindent megtudtam, de tényleg vannak dolgok, amikre nem ad magyarázatot. Joe Hill olyan megközelítését adja az Ördög „létének”, amin eddig nem gondolkoztam el. Viszont ezek után valószínűleg jobban bele kell ásnom magam a témába.
A szereplőkről nem szeretnék beszélni. Mindenki azt kapta, amit kért vagy megérdemelt.


Joe Hill: Szarvak

Joe Hill: Szarvak

Ignatius Perrish egy részeg éjszaka után arra ébred, hogy irtózatosan fáj a feje… és a tükörbe nézve azt látja, hogy szarvak nőttek a halántékán.

Ig először azt hiszi, hallucinál, a gyász és a harag elvette az eszét. Hiszen az utóbbi egy évet a maga privát purgatóriumában töltötte: egy esztendővel ezelőtt erőszakolták és gyilkolták meg brutális módon, felfoghatatlanul a szerelmét, Merrin Williamset. A teljes idegösszeomlás is szinte természetes lenne nála. Csakhogy ezek a szarvak valódiak…

Azelőtt Ig a boldogok gondtalan életét élte: gazdag szülők gyermekeként, tévésztár báty öccseként megvolt mindene, pénz, biztonság, megbecsülés. Megvolt mindene, sőt annál több is – Merrin szerelme, akivel együtt osztoztak romantikán, diákkori felelőtlenségeken, egy csakis kettejüknek kijutó, varázsos kalandon.

Merrin halálával mindez oda lett. Noha Ig volt az egyetlen gyanúsított, bíróság elé sohasem került, de fel sem mentette soha a kisváros, Gideon közvéleménye: persze hogy azért úszta meg, mert befolyásos szülei vannak! Mintha mindenki elhagyta volna Iget, még az Isten is. Talán csak egyvalaki nem: a benne lakozó ördög…

És most, ezekkel a szarvakkal, Ig rettenetes erőre tesz szert – olyan tehetségre, amellyel végre kinyomozhatja, ki ölte meg Merrint, ki tette tönkre az életét. És bosszút állhat. A templomba járás, az ima nem segített. Jöjjön hát a Sátán!

Hirdetés