ForgottenVampire értékelése


>!
ForgottenVampire
Clive Barker: Hírvivő

Valaki említette már a hozzászólásokban, hogy a Hírvivő csak Clive Barker The Great and Secret Show című eredeti regényének első fele. Magam sem értem, hogy miért kellett különválasztani a Végső felvonás, talán a kiadó túl hosszúnak ítélte meg (vagy más okból, de erre inkább nem szeretnék gondolni.) Mindenesetre a Hírvivőt és a Végső felvonást jó egymás után olvasni, hiszen egy a történet.
Nagyon kedvelem Clive Barkert, ám ő az egyik olyan író az életemben, akinél nem tudnám megmondani, miért. Más regényeihez hasonlóan a Hírvivő és a Végső felvonás bővelkednek gyomorforgató, gusztustalan elemekben, amelyeket alapvetően nem kedvelek, ám a történet sokszínűsége, a valóságtól való teljes elrugaszkodás olyan élményt nyújt, amelyet Barkeren kívül ilyen formában senkinél sem tapasztaltam.
Az írót a horrorszerzők kategóriájába sorolják, valójában azonban valami mást alkot (ő ezt Dark Fantasynak nevezi), így akik az irodalmi horror rajongói, nem biztos, hogy azt kapják vele, amit remélnek. Ám biztosan olyasmit olvasnak majd, amilyenhez még csak hasonlóval sem találkoztak Clive Barker előtt.


Clive Barker: Hírvivő

Clive Barker: Hírvivő

A tudás első könyve

Palomo Grove, a békés kaliforniai kisváros, gondtalanul éli napjait, nem is sejtve, hogy a végromlás küszöbén áll. Különös gyermekek születnek, ketten a sötétség és pusztulás prófétájának – a Jaffnek – ivadékai, a harmadik a fény erejét hordozó férfi, Fletcher utóda. Az összecsapás elkerülhetetlen: megkezdődött a hajsza a Jaff után, keresztül egész Amerikán.

A győztesre nem kisebb jutalom vár, mint maga a Tudás, az emberiség által ismert legnagyobb hatalom – kulcs minden faj álomvilágához. Hogy ezt megszerezze, a két fél minden erejét latba veti, és amikor kifogy az eszközökből, saját gyermekeit küldi a csatába.

Csakhogy azok ahelyett, hogy egymás vérét ontanák, szerelemre lobbannak. És elszabadul a pokol – Palomo Grove utcái rettenetes, nem evilági jelentek szemtanúi lesznek.

Hirdetés