Zsazsóó értékelése


>!
Zsazsóó
Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott

Sokat vacilláltam azon, hogy hány csillagot is adjak rá… Végül is úgy döntöttem, hogy nem húzom le az írónő munkáját, a magyar kiadás miatt! (Az előbbire járna a 4,5 csillag, az utóbbira jelzésként a mínusz fél.)
Harrison hozta az előző könyv színvonalát, az már más kérdés, hogy a kiadó ezt nem tette meg..://
Ez a rész is fordulatos, cselekménydús és izgalmas. Bővebben is betekintést nyerhetünk a varázslások folyamatába is, illetve egyre több lény jelenik meg a színen. Trent személyét illetően is kiderült egy-két dolog, de JAJ, így még több kérdésem lett:DD! Nicki fiút spoiler És hát Kist…;) ha ő képben marad, spoiler. Ivy egy mess volt. Rachelnek még sok mindent meg kell tanulnia, de legfőképpen azt, hogy előbb gondolkodni kellene, aztán cselekedni… Talán Al majd megtanítja rá! spoiler

A magyar kiadásról… Őszintén, nagyon csalódott vagyok és felháborodott. Már csak azért is, mert két éven át az volt hangsúlyozva, hogy azért csúszik a 2. rész, mert minőségi könyvet akarnak az olvasok elé tárni…. Aham ez messze volt a minőségitől, a könyvre ráférne még egy alapos korrektúra és szerkesztés. A fordítóváltás sem tett hozzá. Azért jó lenne, ha az új fordító elolvasná az előző részt, hogy képben legyen az elnevezésekkel. Pl. így lett Halcsiból Mr. Hal, menyétből nyérc, az elején még Rachelnek bátyja volt a végére már öccse. Illetve Jenks is elhagyta a pixi beszédét… ami sokat hozzá tett az előző résznél. Általában ha van egy-két hiba az nem akaszt ki, de ez már nekem is sok volt! Nem ezt szoktam meg a kiadótól:(.

Remélem a harmadik résznél tényleg megkapjuk a minőséget! Mert akármilyen jó is a sztori, amit az írónő papírra vetett, ha a magyar kiadás ennyire trehány, akkor az élvezhetetlenné teszi az olvasást:((.

4 hozzászólás

Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott

Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott

Nem könnyű az élet Rachel Morgan, boszorkány számára. A szexi, jószívű magánnyomozó Cinncinnati városának legsötétebb zugaiba is alászáll a legkülönfélébb bűnözők után kutatva.

Jól tudja hogyan kell bánni a vámpírokkal, és hogyan maradhat életben az ember, ha kutyaszorítóba kerül egy alattomos démonnal. Vagy kettővel.

Egy szakértőkre specializálódott, fekete mágiával dolgozó sorozatgyilkos azonban őt is próbára teszi: Rachel könyörtelen, ősi gonosz erővel találja magát szemben, aminek a legyőzéséhez, még a legnagyobb boszorkányoknak is sok szerencsére lenne szüksége.

Hirdetés