pveronika értékelése


pveronika>!
L. H. Cosway: Still Life with Strings

Egy hosszú munkanap után leültem, és a kezembe vettem ezt a könyvet. Aztán egyszer csak varázslatos dolog történt. Valahol megszólalt a zene, egy gyönyörű hegedű hangja, és a betűk egyszer csak felröppentek, és a zene dallamára bámulatos táncba kezdtek. Majd a hegedű hangjából kiáradó hangjegyek csatlakoztak a betűk mesebeli keringőjéhez, és azokkal egyesülve apró madárkákká változtak át. Aztán a zene véget ért, és már csak a mindent beborító színes tollpihék emlékeztettek erre a lélegzetelállító élményre…

Sajnos én közel sem vagyok olyan tehetséges, mint L. H Cosway, de aki a kezébe veszi ezt az elképesztően különleges könyvet, hasonló varázslatokban lehet része, ugyanis a főszereplő lány, Jade képzelete olyan tájakra vezérel el minket, ahol a hópelyhek apró gyémántokká, egy koncertterem pedig hatalmas vitorláshajóvá képes változni.

Jade nagyon sokszor menekül ezekbe a kivételes gondolatokba, hiszen nincsen könnyű élete. Ő a gondviselője három fiatalabb testvérének, szinte egyedül kell megállnia a helyét mindenben, és egy korábbi tragédia is beárnyékolja az életét. De amikor Dublin utcáin élő szoborrá változik, valaki más lehet. Olyankor nincsenek gondjai, csak a mozdulatlanság, és a különleges gondolatai vannak vele, olyankor ő a ’Kék hölgy’. Aztán egy estén egy jóképű hegedűművészt sodor az útjába a sors, márpedig ha a végzet úgy gondolja, hogy két ember egymáshoz vezető ösvényének újra és újra kereszteződnie kell, akkor annak nem lehet, és nem is szabad ellenállni.

Tagadhatatlanul különleges volt ez a könyv, és határozottan az eddigi legjobb volt, amit az írónőtől olvastam. Nagyon tetszettek a karakterek, a történet igazán sok mélységet és mondanivalót tartogatott, és tényleg egyedülálló írásmóddal lett papírra vetve. Talán nem volt teljesen tökéletes, én mégis őszintén ajánlom mindenkinek, és azt hiszem, hogy egy újabb kedvencre találtam benne.

4 hozzászólás

L. H. Cosway: Still Life with Strings

Book Depository
Könyvtár
L. H. Cosway: Still Life with Strings

My name is Jade Lennon and I stand still for money.

The night I saw Shane Arthur watching me everything changed. A man in a suit always catches my eye, but it was the way he looked at me that was different. Like he knew me or something. He didn’t know me, especially not in my costume. My sobriety rests on staying away from men, but there was something about him that made me throw caution to the wind.

After all, I was never going to see him again, right?

Wrong.

Standing still isn’t the only way I make my money. I also bartend at a concert hall. Never in my wildest dreams did I think Shane was going to show up there. Not only that, but he’s the most recent addition to the orchestra. So now on a daily basis I have to resist one of the most beautiful men I’ve ever met and he plays the violin. For me that’s one hell of a deadly cocktail.

He wants me to teach him how to live. I’m not sure how much a twenty-six year old recovering alcoholic who works in a bar and moonlights as a living statue can teach a world class concert violinist, but I’m sure going to try.

Still Life with Strings is a story of music, art, sex, magical realism, and romance that you will never forget.

Not suitable for readers under 18 years. Contains strong language and scenes of a sexual nature.