Lynn értékelése


>!
Lynn
Benyák Zoltán: A nagy illúzió

Ha ilyen a túlvilág, akkor már nem félek az alagúttól. De azért remélem, még sokára jutok el oda…

– Az úgy volt, hogy szerettem volna Benyák Zoltántól olvasni valamit. Első helyen Az idő bolondjai szerepelt, de ahhoz nem jutottam hozzá (ezt a mai napig sajnálom, és még nem adtam fel, hogy kikölcsönzöm, megveszem, valahogyan elővarázsolom!), ez viszont megvolt a könyvtárban érdekes volt a fülszöveges, szóval gondoltam: miért ne?!
És mennyire nem bántam meg!
Érdekes a felvetése: élet a halál után, ami csak addig tart odaát, amíg az emberre emlékeznem ideát. A bökkenő a dologban az, hogy erre senki se figyelmeztet a halál előtt (így esélyünk sincs, és a FB ismerősök száma is véges, meg könnyű is törölni egy virtuális kapcsolatot), így nyilván van az a pár szerencsés, aki meg maradandót alkotott… és most teljes lovagi díszben vágtat keresztbe-kasul a túlvilágon.
Olvasás közben nagyon kíváncsi voltam, hogy mikkel áll elő a szerző, tetszett az indítójelenet spoiler, a Karnevál, a Keselyűember.
Nagy muri van odaát!
Újraolvasós, másnak ajánlós!


Benyák Zoltán: A nagy illúzió

Benyák Zoltán: A nagy illúzió

Tom Pastor a képzeletének rabja. Szerelmi élete viharos, hétköznapjai keservesek. Alig létezik számára más, mint az ecset és a vászon, hogy illúzióit valósággá álmodhassa.
Tom negyvenéves, festőművész, és egy nap arra ébred, hogy halott.
De az életének ezzel még koránt sincs vége.
A túlvilági sötétség sivatagában megcsörren egy piros telefonfülke készüléke: a vonal másik végén felcsendülő hang akar tőle valamit.
Hősünk elindul hát beteljesíteni a küldetését, útját nem gátolja sem tér, sem idő, ezen a helyen vígan megfér egymás mellett Edgar Allan Poe és Charlie Chaplin, Drakula gróf és a Gyáva Oroszlán, Salvador Dalí szürrealista rémálma és Tom Pastor Keselyűembere… Szerelem és halál.
A nagy illúzió a megismerhetetlen felfedezésének regénye, édes-bús felnőttmese a boldogság kereséséről és megtalálásáról, ott, ahol a legkevésbé számítanánk rá.

Hirdetés