pveronika értékelése


pveronika>!
Renée Carlino: Swear on This Life

Vannak olyan könyvek, amelyeknél már az első fejezet után tudod, hogy kedvencek lesznek. Ez is egy olyan könyv volt, bár picit másképpen, hiszen nekem csak egyetlen fejezet kellett az All the Roads Between-ből és máris tudtam, hogy a Swear On This Life felkerül a kedvencek polcára. És hogy most miről is beszélek? A legszebb és legkülönlegesebb ’könyv a könyvben’ élményről, amelyben eddig részem volt. :)

Emiline egy olyan írónő, aki egyelőre még nem találta meg a hangját. Írást oktat az egyetemen, van egy hét éves kapcsolata, de valahogy mégsem találja a biztos talajt a lába alatt. Valószínűleg azért is küszködik ennyire önmagával, mert a múltját és a korábbi életét soha nem engedte a felszínre és nem osztotta meg senkivel. Azonban amikor egyik nap a lakótársa a kezébe adja a legújabb kedvenc bestseller könyvét, Emi rádöbben, hogy nem csak egy átlagos könyvet tart a kezében, de a múltjának egy darabkáját, amelyet első szerelme írt róluk. És a múlt újraélésével a szépen felépített külső felszín egy szempillantás alatt millió apró darabkára hullik.

“There once was a boy and a girl . . .”

Mint oly sok történet, Emi és Jase története is így kezdődött. Ők ketten együtt nőttek fel, borzalmasan nehéz körülmények között távol a várostól, és csak egymásra támaszkodhatva. Az évek alatt rengeteg dolgon mentek keresztül, majd a barátságuk szépen lassan szerelemmé alakult, azonban a sors egy végzetes napon örökre elválasztotta őket egymástól.

Rendkívül különleges és nagyon összetett volt ez a könyv. Az All the Roads Between minden fejezetét imádtam olvasni. Imádtam a karaktereket, a mélységet a szavak között, a mondanivalót. Mindent. Azt hiszem ettől nem is választhatott volna az írónő különlegesebb módot arra, hogy elmesélje Em és Jase múltjának történetét. Nem hittem, hogy Renée Carlino valaha is felül tudja múlni a Before We Were Strangers-t, de sikerült neki. Őszintén ajánlom ezt a gyönyörű ’second chance’ történetet, és őszintén mondhatom, hogy ez volt az egyik legjobb könyv, amit idén olvastam. ♡

3 hozzászólás

Renée Carlino: Swear on This Life

Book Depository
2.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Renée Carlino: Swear on This Life

When a bestselling debut novel from mysterious author J.Colby becomes the literary event of the year, Emiline reads it reluctantly. As an adjunct writing instructor at UC San Diego with her own stalled literary career and a bumpy long-term relationship, Emiline isn’t thrilled to celebrate the accomplishments of a young and gifted writer.

Yet from the very first page, Emiline is entranced by the story of Emerson and Jackson, two childhood best friends who fall in love and dream of a better life beyond the long dirt road that winds through their impoverished town in rural Ohio.

That’s because the novel is patterned on Emiline’s own dark and desperate childhood, which means that “J. Colby” must be Jase: the best friend and first love she hasn’t seen in over a decade. Far from being flattered that he wrote the novel from her perspective, Emiline is furious that he co-opted her painful past and took some dramatic creative liberties with the ending.

The only way she can put her mind at ease is to find and confront “J. Colby,” but is she prepared to learn the truth behind the fiction?