Hintafa P értékelése


>!
Hintafa P
Varga Bálint: Amit végleg kitörölnél

Miután elolvastuk az első kötetet, nyilvánvaló volt, hogy a másodikat is KELL. És milyen jól tettem. (Bár nem a nyaralás idejére kellett volna, mert a nyaralótársak időnként zúgolódtak, amiért már megint elvonultam egy könyvvel. Muszáj volt, na.)
Nagyon izgalmas, fordulatos, érdekes és jól felépített a történet. Kifejezetten tetszett a nyelvezete, ami nem akar nagyon fiatalos lenni, mégis az utolsó pontig el tudom képezlni, hogy egy kamasz így beszél. (És nem azért, mert tele van trágáságokkal. Sőt!!)
Ahogy a YA, ifjúsági könyvektől megszoktuk a szereplők itt is kénytelenek leválni a szülők világától és egyedül intézni az életüket. Persze az egész kalandnak -ahogy kell- megnyugtató a kicsengése, miközben az izgalom a legvégéig kitart, tele meglepetésekkel. A végső fordulatra pedig igazán nem számítottam. Nagyon jófajta kamaszkrimi, de nem csak kamaszoknak.


Varga Bálint: Amit végleg kitörölnél

Varga Bálint: Amit végleg kitörölnél

A Váltságdíj nélkül című kötetből már jól ismert négy fiatal, Doma, Max, Zoli és Zsófi élete egy nap fenekestül felfordul. Zolit összeverve találják a lakásán. A brókerbotrány károsultjaitól tíz napot kap, hogy előteremtsen száztízmilliót. Zoli és Max elindul, hogy felkutassa Zoli apját. Zsófi nyomtalanul felszívódik, Doma a lány keresésére indul. Hová tűnt Zsófi, és hol bujkál Zoli apja? Vajon sikerül a fiúknak mindenkit megtalálni? És honnan lesz nekik száztízmilliójuk?!

Hirdetés