pveronika értékelése


pveronika>!
Sally Thorne: The Hating Game

Igazán különleges és szórakoztató élményben volt részem. Lucy es Josh nagyon aranyos és rendkívül mulatságos páros. Igazán élveztem a szócsatáikat, a mindenfele kitalált játékaikat, az egymás után való kémkedéseiket, de leginkább azt, ahogy egymás idegszálait feszegették. Tényleg nagyon viccesek voltak.

Az írónőnek igazán különleges humora van, és bár eleinte kicsit nehezebben rázódtam bele a stílusába (nem tudom milyen nemzetiségű a hölgy, talán angol, de biztosra veszem, hogy nem amerikai update: ausztrál) de azt el kell ismernem, hogy az írásmódja nagyon sokat tett hozzá ahhoz, hogy ennyire különleges legyen a végeredmény.

Lucy és Joshua ősellenségek. Két konkurens könyvkiadó összevonását követően a két igazgató asszisztensei. Minden napjuk az „utálat játék” körül forog. Azonban miután egymás ellen kell megküzdeniük egy előléptetésért, az „utálat játék” egy újabb szintre lép, hiszen ez még inkább rátesz egy lapáttal az egymás elleni versengésben. Azonban ez alkalommal is kiderül, hogy az utálatot és a szerelmet valóban csak egy vékony vonal választja el.

Ami a humor mellett a könyv egyediségét biztosította, az határozottan a karakterformálás volt. Lucy egy eszméletlenül bolond lány, vicces gondolatokkal, Hupikék törpikék gyűjteménnyel és fura szokásokkal. :) Komolyan imádtam minden bolondságával együtt. Josh viszont egy kemény dió. Lucy ősellensége, kívülről rideg és undok, de a felszín alatt igazából ő is egy kedves és odaadó férfi. spoiler

Nagyon tetszett, hogy nem volt felesleges dráma a könyvben, csupán a vicces helyzetek és Lucy kitekert gondolatai elégnek bizonyultak ahhoz, hogy a történet gördülékenyen, tökéletes ritmusban és végig érdeklődést fenntartva tudjon haladni. Összességében tényleg meglepően jónak találtam a könyvet, és igazán jó kis kikapcsolódás volt, ráadásul tegnap kaptam a hírt, hogy ha minden igaz, a magyar jogok elkeltek. :))

5 hozzászólás

Sally Thorne: The Hating Game

Amazon
Amazon UK
Amazon DE
Book Depository
Könyvtár
Sally Thorne: The Hating Game

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nemesis (n.) 1) An opponent or rival whom a person cannot best or overcome.
2) A person’s undoing
3) Joshua Templeman

Lucy Hutton has always been certain that the nice girl can get the corner office. She’s charming and accommodating and prides herself on being loved by everyone at Bexley & Gamin. Everyone except for coldly efficient, impeccably attired, physically intimidating Joshua Templeman. And the feeling is mutual.

Trapped in a shared office together 40 (OK, 50 or 60) hours a week, they’ve become entrenched in an addictive, ridiculous never-ending game of one-upmanship. There’s the Staring Game. The Mirror Game. The HR Game. Lucy can’t let Joshua beat her at anything—especially when a huge new promotion goes up for the taking.

If Lucy wins this game, she’ll be Joshua’s boss. If she loses, she’ll resign. So why is she suddenly having steamy dreams about Joshua, and dressing for work like she’s got a hot date? After a perfectly innocent elevator ride ends with an earth shattering kiss, Lucy starts to wonder whether she’s got Joshua Templeman all wrong.

Maybe Lucy Hutton doesn’t hate Joshua Templeman. And maybe, he doesn’t hate her either. Or maybe this is just another game.