AniTiger MP értékelése


>!
AniTiger MP
Rick Yancey: Az ötödik hullám

Ez tipikusan az a fajta tini disztópia, amit nekem írtak. (Csak így egoistán…) Több szálon futó cselekmény, váltott nézőpont más-más helyszínekről, szerethető-utálható karakterek és sok-sok akció – csupa finomság. Szerintem elég fordulatosra sikerült és nagyon jó az alapötlete. Nem egyedi ugyan, de élvezetes: sikerült újítania a műfajon belül, mert a Csodaország-program és a különféle hullámok megdobták a sztorit. Nem mondom, hogy átmentem fangirl-be, mert ez nem igaz, de úgy érzem, kár lett volna kihagynom ezt a regényt. A folytatást nagyon várom – az elsővel együtt megvettem a második részt is –, spoiler

A filmért viszont kár, mert elég gagyira sikerült – én inkább a könyvet ajánlom, ha valakit érdekel az egész sztori.

♥ Kedvenceim: Evan Walker, Zombi (és Mazsola közlegény)

Film & könyv, stb.: https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/08/the5thwave.html

5 hozzászólás

Rick Yancey: Az ötödik hullám

Rick Yancey: Az ötödik hullám

Az első hullám nyomán sötétség támadt.
A második hullámot csak a szerencsések élték túl.
A harmadikat pedig a szerencsétlenek.
A negyedik után egyetlen szabály maradt: ne bízz senkiben!
Cassie egy lépést sem tesz a következők nélkül: Luger, M-16-os gépfegyver, lőszer és Bowie-kés. Ennivaló, víz, hálózsák és körömcsipesz csak ezek után következik a listán.
Cassie tizenhat éves, a néptelen országúton menekül. Rajta kívül már nem sokan vannak életben a Földön. Menekül a lények elől, akik embernek látszanak, és akik megölnek minden útjukba kerülőt. Akik több hullámban pusztították az emberiséget. Nem tudjuk, kik az idegenek. Nem tudjuk, miért akarják megsemmisíteni világunkat. Csupán egyvalami világos: mindenkit ki akarnak irtani.
Cassie családja túlélte az első és a második hullámot. A harmadik és negyedik viszont már nem kímélte őket. Cassie most az ötödik hullámmal néz farkasszemet: vagy öl, vagy megölik. „Csak akkor maradsz életben, ha egyedül maradsz” – ez a meggyőződése. De aztán találkozik Evannel, aki elbűvölő és titokzatos, és egyedül ő segíthet Cassie-nek, hogy valóra váltsa az öccsének tett ígéretét. A lány választásra kényszerül bizalom és csüggedés, harc és megadás, élet és halál között. Föladja vagy fölveszi a harcot?

„Csak ÁMULOK és BÁMULOK. Egyértelműen az egyik legjobb könyv, amit az utóbbi években olvastam.” – Melissa Marr

„Lélegzetelállítóan pörgő és eredeti. Az ötödik hullám úgy ránt be és ragad magával, akár egy cunami!” – Melissa de la Cruz

Hirdetés