pveronika értékelése


>!
pveronika
Colleen Hoover: It Ends with Us

Utólag visszaolvasva, talán ez a ellentmondásosabb, legcsapongóbb értékelésem, amit valaha írtam (tényleg csak kósza gondolatok vannak benne), úgyhogy előre is elnézést. :))

Úgy érzem, hogy részemről is megállja a helyét az, ahogy @Monday megfogalmazta, hogy bárcsak tudtam volna szeretni ezt a könyvet, de valahol nem tudtam. Colleen Hoover ezúttal egy nagyon kényes témához nyúlt hozzá, egy olyanhoz, ami a világon sok mindenkit érint. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok mindenki fogja magának érezni a történetet, nagyon sok mindenki fog válaszokra találni benne, és talán sokan találnak ebben a történetben egyfajta segítséget és megerősítést ahhoz, hogy az egyik lábukat a másik után tudják tenni. Hálás vagyok Colleen Hoovernek, hogy megírta ezt a könyvet, talán valamilyen szempontból hiánypótló is, de nem lennék őszinte, ha azt mondanám, hogy mindennel együtt nem utáltam egy kicsit.

Ez a Colleen Hoover történet talán pont attól lett különleges, hogy nagyon-nagyon más volt, mint az írónő eddigi kötetei. Ez alkalommal valami nagyon keményen arcul csapó, fájdalmasan valóságos dolgot kaptunk. Nem volt benne a tipikus Colleen-humor, nem kaptuk meg spoiler ellenben kaptunk valami igazán mélyet, valami olyat, ami elgondolkoztat, ami a lelkedig hatol. Voltak olyan oldalai a könyvnek, amit legszívesebben kitéptem volna, mintha meg sem történt volna. Azonban, ahogy Lily sem tudott kitörölni 14 másodpercet, sajnos a valóságban sem lehet elfelejteni olyan megtörtént dolgokat, amit megváltoztatják egy ember életét. Talán nem volt megdöbbentőbb vagy felkavaróbb a témaválasztás, mint akár a Hopeless vagy az Ugly Love története, de úgy gondolom, hogy az írónő ez alkalommal sokkal mélyrehatóbban dolgozta fel a témát.

És most jöjjön egy „naked truth”. spoiler

spoiler

Összességében, örülök, hogy elolvastam, és köszönöm az élményt Colleen Hoover-nek. Fájdalmas volt, spoiler, és talán nem fogom többet elolvasni, mégsem tudok öt csillagnál kevesebbet adni. Csak érettebb olvasóknak ajánlanám.

27 hozzászólás

Colleen Hoover: It Ends with Us

Colleen Hoover: It Ends with Us

Sometimes it is the one who loves you who hurts you the most.

Lily hasn’t always had it easy, but that’s never stopped her from working hard for the life she wants. She’s come a long way from the small town in Maine where she grew up—she graduated from college, moved to Boston, and started her own business. So when she feels a spark with a gorgeous neurosurgeon named Ryle Kincaid, everything in Lily’s life suddenly seems almost too good to be true.

Ryle is assertive, stubborn, maybe even a little arrogant. He’s also sensitive, brilliant, and has a total soft spot for Lily. And the way he looks in scrubs certainly doesn’t hurt. Lily can’t get him out of her head. But Ryle’s complete aversion to relationships is disturbing. Even as Lily finds herself becoming the exception to his “no dating” rule, she can’t help but wonder what made him that way in the first place.

As questions about her new relationship overwhelm her, so do thoughts of Atlas Corrigan—her first love and a link to the past she left behind. He was her kindred spirit, her protector. When Atlas suddenly reappears, everything Lily has built with Ryle is threatened.

Hirdetés