zsófcsa értékelése


>!
zsófcsa
Katie Fforde: Majdnem tökéletes

lehet, hogy én kaptam le a polcról jó sorrendben az írónő könyveit, de egyre javuló tendenciát mutat :)
a fordítás is jobb egy fokkal, bár még mindig vannak benne hihetetlenül buta megfogalmazások.
a sztori maga tetszett, szeretem a házfelújítós sztorikat, a részleteket is szerettem, mikor hogy isszák a teát, vagy mikor fél oldalon keresztül bontottak és töltöttek ki egy üveg bort :)
és hát Cotswolds… nekem a szívem csücske, úgyhogy kellemes volt így nyárestékre :)


Katie Fforde: Majdnem tökéletes

Katie Fforde: Majdnem tökéletes

Anna, a frissen végzett belsőépítész úgy dönt, hogy a tettek mezejére lép. Mindent – azaz kevéske pénzét – kockára téve vásárol egy tüneményes kis házat vidéken, hogy majd felújítja és kipofozza – elvégre ez a szakmája –, azután eladja. Ily módon bebizonyíthatja a családjának, hogy igenis képes megállni a saját lábán. A mesebeli házikó ránézésre tökéletes, ám belül maga a káosz: a földszinten hiányos a padló, a tetőtérbe lépcső helyett egy rozoga létra vezet, áram nincs, tehát elő a gyertyákkal, ágy sehol, csupán egy matracon, hálózsákban hajthatja álomra a fejét.
Lehet, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét?
Ekkor érkezik a mentőangyal a szomszéd Chloe személyében – némi tea, bor és rengeteg együttérzés, valamint egy kóbor agár, Caroline társaságában. A világ rendje helyreállni látszik, s Anna már kezdené hinni, hogy megtalálta a nagykönyvben megírt idillt. Csakhogy feltűnik a színen egy jóképű, ám lehetetlen alak, Rob Hunter, aki a műemlékházak helyreállítását felügyeli, és máris több akadály tornyosul Anna előtt, mint a Nemzeti Vágtán.
Bonyodalom bonyodalom hátán, de minden jó, ha jó a vége…

Hirdetés