No_Exist értékelése


>!
No_Exist
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Eckhart Tolle nem fogja megmondani neked, hogyan élj és melyik utat járd. Ha kész vagy a változásra és ezt valóban akarod is, akkor szívesen elkísér az út egy részén. Ad néhány tippet, de nem fogja közben a kezed és nem erőltet rád semmit.
Ha valaki készen áll arra, hogy változtasson az életén (és nem a lottó számokat szeretné megtudni) annak ez a könyv valóban sokat segíthet, de ha csak úgy unalomból szeretné elkezdeni vagy, mert a csodát várja tőle, annak felesleges kinyitnia is. Nehéz elindulni az úton és még nehezebb rajta maradni, sokszor zötyög vagy ledob esetleg egy rossz elágazáshoz vezet, de ha kitartó az ember akkor egy hosszú és nehéz út során megtalálja amit keresett és ehhez csak ő maga kell senki más.

Sokszor hallgattam már A most hatalmát hangos könyvben, örülök, hogy végre papírformában is a kezembe vehettem. Nem az a fajta könyv amit egy szuszra ki lehet vagy ki kell olvasni. Jó párszor meg kell állni, emészteni, gondolkodni, próbálkozni, változtatni. Biztos, hogy amíg élek még fogom olvasni vagy hallgatni, mert amikor elbizonytalanodok, mindig visszaránt a mostba és tényleg csak itt érdemes élni, nagyon nehéz, de megéri.
Szerintem mindenki ismeri az alábbi játékot: Ha leülhetnél egy padra valakivel egy órára, akár élő vagy már holt emberrel akkor kit választanál? Én Eckhart Tolléval szeretném eltölteni ezt az időt és semmi mást nem csinálnék vele csak élvezném a most hatalmát!

2 hozzászólás

Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma

A most hatalma rövid idő alatt bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb spirituális könyv, amelyet manapság írtak. Ez a könyv egyfajta szavakon túli hatalomról szól, és képes elvezetni minket egy – a gondolataink mögött lévő – jóval csöndesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink, s felfedezzük, mit is jelent létrehozni egy szabadabb életet. Eckhart Tolle szavaival élve: „Én az emberi tudatosság mélyreható átváltozásáról beszélek. Nem úgy mint egy messzi jövőbeni lehetőségről, hanem valamiről, ami most elérhető – nem számít, ki vagy és hol élsz. Láthatóvá válik, miként szabadíthatod fel magad az elme fogságából, és hogyan léphetsz be a tudatosság eme megvilágosodott állapotába, s milyen módon tarthatod ezt fenn a mindennapi életedben.” E kötet minden részében speciális gyakorlatok és egyértelmű kulcsok vannak, amelyek megmutatják, hogyan fedezzük fel magunknak a „megbocsátást, könnyűséget és fényességet”. Ezek akkor érkeznek meg, amikor lecsendesítjük gondolatainkat, és látjuk a világot elterülni magunk előtt a jelen pillanatban. Olvassuk a könyvet lassan, vagy éppen csak nyissuk ki hirtelen, töprengjünk a szavakon, s a közöttük lévő űrön, hogy – talán egy idő után, talán azonnal – felfedezhessünk valami „életmegváltoztató” összefüggést. Találjuk meg a hatalmat: a képességet, hogy átalakítsuk, és emelkedetté tegyük életünket s világunkat is. A lehetőség itt van, most, ebben a pillanatban: a szent jelenlét a Létezésünkben. Egy hely bennünk, ami mindig jelen volt, és mindig is jelen lesz a zavaros életen túl, a nyugalom világa a szavak mögött.

Hirdetés