pveronika értékelése


pveronika>!
Beth Flynn: A Gift of Time

Ezzel véget ért egy utazás az egyik legrázósabb érzelmi hullámvasúton, aminek valaha részese lehettem. Ez is egy olyan kötet volt, amikor izgultam, reszkettem, megdöbbentem és úgy sírtam, mintha a szívemet is kitépte volta az írónő.

A könyv első fele, habár nem ott vette fel a vonalat, ahol az előző kötet véget ért, struktúrájában teljesen követte azt. Továbbra is ugráltunk a múltban az évek között, kaptuk a kis puzzle darabkákat és továbbra is oldalról oldalra döbbentem le, ahogy az írónő fogva a kezünket, darabkáról darabkára segített a helyükre illeszteni őket.

Aztán elérkeztünk a könyv feléhez… És én teljesen összetörtem…

Ezen a ponton úgy éreztem, hogy nem, nem és nem! Én nem is akarom továbbolvasni, mert mi értelme már? Hogy folytatódhat így a történet? De aztán mégis továbblapoztam, és most az egyik szemem sír, a másik nevet, mert ugyan biztos, hogy nem ezt a befejezést szerettem volna, mégis bizonyos szempontból így volt tökéletes a trilógia lezárása, spoiler

És ez az oka, hogy talán még most sem vagyok biztos abban, hogy mit is érzek a kötettel kapcsolatban. Mert a könyv második fele, amelyben már nem kaptunk több múltbéli fejezetet, csak a jelent láthatjuk, nem tetszett annyira, mint a könyv első fele (habár mérget veszek rá, hogy @_Eriii egyből sikítani fog, hogy neki meg pont ez a rész tetszett jobban. :D)

spoiler

Összességében ez a sorozat egy igazán maradandó élmény volt. Nagyon zseniálisan átgondolt és kidolgozott volt, nagyon egyedi történetvezetéssel és olyan hihetetlenül komplex karakterekkel, akik örökre velem fognak maradni.

És már csak egyetlen kérdésem maradt: Mimi? :)

2 hozzászólás

Beth Flynn: A Gift of Time

Beth Flynn: A Gift of Time

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

RECOMMENDED FOR READERS 18 AND OLDER DUE TO STRONG LANGUAGE, SEXUAL SITUATIONS AND VIOLENCE.

Book 3 of 3 in the Nine Minutes Trilogy.

A Gift of Time is the third installment in the Nine Minutes Trilogy. It is not intended to be a stand-alone novel, but could be read as one. Still, I highly recommend that you read my first two novels, Nine Minutes and Out of Time, to be able to understand the background stories of the main characters. There are many twists and turns in both books that can best be connected if read consecutively.

Are some secrets meant to stay buried?

Three months have passed since Jason “Grizz” Talbot was put to death by lethal injection for crimes he committed. His former wife, Ginny, whom he had abducted from a convenience store when she was a teenager and became the love obsession of his life, has spent more than the last decade trying to carve out a life of normalcy in the bustling suburbs of Fort Lauderdale—including a thriving and happy marriage to Tommy „Grunt” Dillon, a former member of Grizz’s gang.

Tired of the secrets and the lies, Ginny and Tommy thought the final piece of their past could be left behind forever with Grizz’s execution. However, the past comes crashing around Ginny and Tommy when a newly discovered secret threatens to destroy their marriage.

When tragedy strikes, Ginny is forced to reach into her heart and decide, once and for all, what she really wants.

In this third book in the Nine Minutes trilogy, A Gift of Time takes readers from the busy tropical metropolis of South Florida into the serenity of the North Carolina Blue Ridge mountains as Ginny chases down the answers she needs.

Will she have the strength to confront the secrets of her past…and her heart?