Magdileona értékelése


>!
Magdileona
Gerda Green: A karlócai szellemház titka

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

A sorozat eddig utolsó könyve méltó elődeihez. Sőt, olyan sokrétű, szerteágazó vonalak futnak benne, hogy igazából teljes egészében csak a könyv végén, a szereplők egymás tudomására hozott részletekből áll össze a történet, ahol végül is összefutnak a szálak.
Meglehetősen izgalmas, fordulatos, cselekményes, szövevényes történet, melyből természetesen a romantika sem hiányozhat.
A történet magva maga annyira kíméletlen annak nyers valóságában, hogy az ember elszörnyed, elborzad: hogy létezhet ilyen borzalom? Sajnos, amúgy igen… Tehát az izgalom, a rejtélyek sora, a misztikum, a fantáziadússág, vizualitás igen erőteljes.
Nagyon tetszettek még a tájleíró és gasztronómiai részletek; igen élénken, valósághűen tárulnak elénk a csodálatos tájak és ételek; az ember szinte kedvet érez azonnal ellátogatni ezekre a helyszínekre.
A szereplők karaktere kidolgozott.
Mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti a rejtélyes nyomozásokat, izgalmakat.

2 hozzászólás

Gerda Green: A karlócai szellemház titka

Gerda Green: A karlócai szellemház titka

Gerda Green új könyvével tetralógiává bővül a sorozat. Báthory Olga és Szepesi Herold azzal szembesülnek, hogy az irodájuk iránti érdeklődés csökken. Az újonnan felbukkanó nyomozók könyörtelenül szippantják el ügyfeleiket. Ehhez minden eszközt bevetnek, közösségi médiát, lejárató kampányt és ötleteik ellopását. Ez Olga lelkesedését, energiáját teljesen kimeríti, és depresszióba esik. Csokoládé különlegességeket majszol és a csokoládé fajtáiról írott könyvét próbálja népszerűsíteni. Sportolni nincs kedve, elhanyagolja magát. Hogy ez megváltozzon nyomozótársa, Herold külföldi útra viszi. De az utazásuk nem zökkenőmentes. Felszállnak egy a tenger felé tartó vonatra, ami balesetet okoz a szerbiai Karlóca közelében. Hogyan kerülnek innen Mallorca szigetére Spanyolországba? Hogy csatlakozik hozzájuk Jánossy Alfréd? Ki is ez a Nemanja Mladics és Segnora Chiara O. Sanchez? Részesülnek-e hőseink újabb élvezetekben a buja mediterrán szigeten? Kiderül az újabb vérpezsdítő történetből!

Hirdetés