Valahol_Valaki értékelése


Valahol_Valaki>!
Mason Murray: Elátkozottak városa

Mason Murray: Elátkozottak városa A gonosz elszabadul

Lendületes, olvasmányos történet. Mivel az alkotó felhívta a figyelmem arra, hogy ez a kötet még magán viseli a kezdő írók hibáit, így ezekre egy darabig figyeltem, aztán nem mert magával sodortak az események. Rögtön az elején megismerünk egy színpatikus öregurat, és a kutyáját aki a mi szomszédunk is lehetne. Csendes kisváros ahol megjelenik a gonosz. Vajon az emberek mit tesznek? nem azt amit elvárnánk. Jelzői hasonlatai egyediek, ami miatt pontlevonás jár hogy az „egészséges” jobb egyenes tulajdonosa meghal. Egyedi a szexjelenetek leírása, melyeket az író „egymásba hullámzásnak” ír le. A párbeszédek kissé fennköltre sikeredtek, illetve egy kis naivitás is megtalálható a könyvben, ami semmit nem von le az olvasás élményérből.
Itt van elrejtve az alkotó ars poeticája.
„ Egy kis horror, egy kis sci-fi, egy kis krimi. Ezekből lesz a saját egyéni készítésű Murphy-mű. A műfajokat előszeretettel keverem, igyekezvén kiszedni mindből az előnyös tulajdonságokat . Az ars poeticám, hogy az olvasó élvezze az olvasást, szórakozzon remekül . Tegye ezt annak ellenére hogy este lefekvés előtt azért benéz az ágy alá, és a függöny mögé. ”
Ezt sikerül elérnie, és mindez ami a könyvben történik akár meg is történhetne.


Mason Murray: Elátkozottak városa

980 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Mason Murray: Elátkozottak városa

Badmenville egy csendes, porlepte kisváros a Sziklás-hegység tövében, s nyáron ideális pihenőhely. Egészen egy bizonyos éjszakáig…
Ronald Murphy egy huszonéves kezdő író Los Angelesben. Éppen első regényének kiadása előtt áll, ám magánéletében súlyos kudarc éri, s ezért örömmel fogadja el barátja meghívását egy kis badmenville-i kikapcsolódásra. Akkor még nem sejti, hogy hamarosan hátborzongató események főszereplőjévé válik.
Patrick Dansont egy ismeretlen erő irányítja egy félelmetesen kegyetlen forgatókönyv szerint. A különleges képességekkel bíró férfi nem ismer lehetetlent, ha a Küldetéséről van szó.
Jack Booner egy részeges, öreg farmer, aki elsőként lát meg „valamit”, amiben ott rejtőzik a mindent elpusztító gonoszság.