Boglárka_Madar P értékelése


>!
Boglárka_Madar P
Magyari Péter: Bence és a türkiz Nabu

Nem sok bizodalommal néztem a könyv elé, a címoldal nekem kicsit túl sok(k), első ránézésre értelmezni se tudtam és szinte a címet is keresgélni kellett rajta.
Már a történet elején felsejlik a könyvön végigvonuló konfliktus: Nagy Pelva elvette Bencétől a Nabu-t, ami egy játék, pontosabban szuperhős.
Az első oldalak igazolták nem túl nagy elvárásaimat, aztán a történet mégis magába szippantott, és izgatottan vártam a végét, ami persze nem okoz túl nagy meglepetést. Bár azért még itt is van egy icipici csavarintás, csak hogy ne legyen teljesen átlagos, és hát az utolsó fejezettel meg benne hagyta a folytatás lehetőségét a sztoriban az író.
Bence egy átlagos harmadikos, átlagos problémákkal. Szerintem azért nagyon jó ez a könyv, mert magukra ismerhetnek benne a kisiskolás fiúk, miközben próbál játékosan tanítani és életszerű helyzeteket hozni. Mert hát ki ne készített volna haditervet, akart háziállatot, vagy képzelte magát szuperhősnek?!


Magyari Péter: Bence és a türkiz Nabu

Magyari Péter: Bence és a türkiz Nabu

Nabu egy szuperhős, akinek öt fegyvere van:

egy kés

egy aknavető

egy pisztoly

egy dobócsillag

és egy elektromos sokkoló.

Nabu Bencéé. Bence általános iskolás, harmadikos, a legjobb barátját Rigl Zolinak hívják, a legfőbb ellenségét pedig Nagy Pelvának. A Nagy Pelva elvette Bencétől Nabut. Vissza kell szerezni!
Bence és Zoli rögtön három tervet is kitalálnak, amiből a madárpókos kókuszgolyó bizonyul a legjobbnak…
Izgalmas és vicces történet egy szuperhősről, egy harmadikos fiúról, egy csótányról és a bátorságról.

Hirdetés