mokus33 értékelése


>!
mokus33
Debbie Macomber: Csillagos éj

Akartam szeretni, és olyan jól is indult a történet, ahogy a fülszöveg sugallta. Szeretem az olyan romantikus meséket, ahol két szögesen eltérő egyéniségű ember talál egymásra, ahogy szépen lassan csiszolódik a kapcsolatuk, igaz, eléggé elcsépelt téma, de jó könyvek és filmek tudnak születni ebből az elcsépelt témából :) Ez a könyv is jó volt egy darabig, bár hiányoltam annak finom érzékeltetését, ahogy a két főhös kapcsolata eljut az utálattól a szerelemig. Először ki nem állhatják egymást, rövidesen pedig már nem tudnak egymás nélkül élni, talán inkább az írónőnek erre kellett volna nagyobb energiát és oldalszámot fordítania, nem a történet végére hagyott, semmi értelme huzavonára. Mert az kínlódás volt a javából, legalábbis nekem…
Az utolsó 20 oldalon minden mondatnál úgy éreztem, hogy na, ez jó lenne zárómondatnak, de nem, még mindig lapoznom kellett, és újra és újra… Pedig már semmi sem történt… Úgy érzem, hogy ez teljesen elrontotta az egyébként kedves történetet, úgyhogy inkább dühösen, mint elégedetten tettem le a könyvet.


Debbie Macomber: Csillagos éj

Debbie Macomber: Csillagos éj

Carrie Slayton, a fiatal és tehetséges újságírónő egy chicagói lap társasági rovatának munkatársa, ám a munkájával nem igazán elégedett, így hát elhatározza, hogy felmond. A főnöke azonban nem akarja elengedni, inkább egy igazán izgalmas feladattal bízza meg: készítsen interjút a titokzatos Finn Daltonnal, akinek a zord, ám mégis gyönyörű Alaszkáról szóló bestsellere a könyves toplisták élén áll, és rajongótábora egyre nő.
Carrie feladatát azonban megnehezíti, hogy a férfi kerüli a nyilvánosságot, senki sem tudja, hol lakik, ráadásul egyetlen újságírónak sem ad interjút. Carrie kitartó kutatás után végül rátalál az íróra az alaszkai vadonban. A lányt teljesen elbűvöli a vidék szépsége és nem mellékesen a férfi személyisége is. Minden különbözőségük ellenére mély vonzalom alakul ki kettejük között, és Carrie-nek döntenie kell: ha megírja a cikket, elveszíti Finnt, ha viszont a szívére hallgat, le kell mondania a karrierről.
Debbie Macomber (Angyali segítség) hamisítatlan karácsonyi történetében két nagyon különböző életfelfogású ember egymásra találását, kapcsolatát meséli el a tőle megszokott lírai szenvedéllyel.

Hirdetés