elge76 P értékelése


>!
elge76 P
Brian McClellan: Őszi köztársaság

Kisfiú énem most papírcsákóban, fakarddal és műanyag játékpuskával hadonászik meg rohangál, vigyorogva és visítozva, hogy markáns gyermeki hévvel követelje ki magának a folytatásokat! Ezt érzem ezzel a sorozattal kapcsolatban, meg eszembe jutnak a Lego katonák, ahogy várat építettem nekik és rohamoztak meg támadták egymást. :))

Egyszerűen csak jó olvasni ezt a sztorit, mert frissnek hat, mert üde színfolt, mert egy olyan világot tár elénk, ami fantasy ugyan, de egy fiktív 18-ik századi világba helyezi a történetet.
Vannak persze durva és véres részek, de akkor is olyan az egésznek a hangulata, mintha egy katonai felvonulás közvetítését nézné az ember, ahol hirtelen szó szerint leszakad az ég. És akkor mindezek felett még mágia is van benne, nem is egyfajta! :)
Annyira él ez a világ, amit Brian McClellan kitalált, hogy akár ez is lehetett volna a történelmünk 200 évvel ezelőtt. Őszintén megmondom, szerettem volna nagyon, ha tényleg ez lett volna és ma is ebben élnénk. Imádnám. :D

A befejező kötetben nagyon sok minden történik. Rengeteg háborús esemény játszódik le a lapok között, és az eddig megszokott és kényelmesnek hitt dolgok 180 fokos irányt váltanak. Élő és lélegző hőseink, a történet előrehaladtával, a szemünk előtt változnak meg, ki így, ki úgy. Új szereplők is feltűnnek, és spoiler, miközben zajlik előttünk egy egészen megdöbbentő kaland, amiben az istenek is roppant fontos szerepeket töltenek be. Egészen drámai és izgalmakban bővelkedő lett a lezárás, még az utolsó 30 oldalon is spoiler, de végül az utolsó fejezet és az epilógus, új reményekkel és valami teljesen újnak a kezdetével zárja le ezt a trilógiát.
Fantasztikusan jó sorozat!

Repesve várom az író következő sorozatát, aminek az első része, egy pár nappal ezelőtti Twitter bejegyzésből kiindulva, már a szerkesztői fázisba került!

.

Végül pedig, ahogy az lenni szokott… hibák, hibák, hibák… felcserélt nevek szerencsére itt most nem voltak, cserébe legalább 3 tucatnyi elírást, kimaradt betűt, és jó pár darab érthetetlen megfogalmazást kapunk, mintha elkezdődött volna a mondat megfogalmazása, aztán a… korrektor szerkesztő gondolt volna egyet, és a mondat végét már teljesen másfajta ragozással fejezte volna be. Kemény dió ez a @Fumax-nak…


Brian McClellan: Őszi köztársaság

Brian McClellan: Őszi köztársaság

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„A főváros eleshet, a hadsereg széteshet, de a győzelmet nem adjuk.”

Tamás tábornagy sikeresen visszaérkezik szeretett hazájába, ám a főváros, Adró, történetében először idegen megszállók kezére került. Egyetlen fia eltűnt, szövetségeseit képtelen megkülönböztetni az ellenségeitől, az erősítés pedig csak hetek múlva érkezhet.

A továbbra is a Kez támadásait nyögő, vezető nélkül maradt adrói hadsereg végül önmaga ellen fordul. Adamat felügyelő ebbe a konfliktusba keveredik elrabolt fia keresése közben.

Kétlövetű Tániel, akit saját katonái üldöznek, igyekszik megóvni az egyetlen reményt arra, hogy Adró pusztulás nélkül vészelje át a háborút…

Az ŐSZI KÖZTÁRSASÁG a Lőpormágus-trilógia eposzi zárása.

Hirdetés