Bla I értékelése


>!
Bla I
Arkagyij Sztrugackij – Borisz Sztrugackij: Fogadó a Halott Alpinistához

Mindenféle fura alakok egy, a nyüzsgő világtól távol eső szállodában, ahová főszereplő nyomozónk is pihenni, akarom mondani, síelni és jó levegőt szívni érkezett, de gyakorolnia kell a hivatását. Egy krimibe öltött sci-fi, vagy fordítva, amely harmadik típusú találkozások formájában oldja fel a szállóban történő rejtélyes esetek megoldását. Szórakoztató nyári kikapcsolódás, de volt és van ennél sokkal jobb Sztrugackij is.

1 hozzászólás

Arkagyij Sztrugackij – Borisz Sztrugackij: Fogadó a Halott Alpinistához

Arkagyij Sztrugackij – Borisz Sztrugackij: Fogadó a Halott Alpinistához

Peter Glebski rendőrfelügyelő egy kellemesen eltöltött szabadság reményében érkezik az eldugott, hegyvidéki fogadóba. Minden jól is indul, amíg elő nem kerül az első halott… Azután a dolgok rohamosan rosszabbra fordulnak: lavina zárja el a fogyatkozó vendégseregletet a külvilágtól, a telefon is megsüketül, s a kikapcsolódásra váró nyomozó egyszeriben ott találja magát egy egyre rejtélyesebb gyilkossági ügy kellős közepén, csupa potenciális tettessel körülvéve. Ráadásul az eset megoldását az sem kimondottan segíti elő, hogy a nyomok egyike-másika látszólag világunk határain túlra vezet…

A Sztrugackij fivérek ismét nem egy megszokott SF-et tesznek le elénk, hanem egy vérbeli bűnügyi történetet, amelyben persze semmi sem a várakozásoknak megfelelően alakul. Mert mit is várhatnánk egy olyan krimitől, amiben a halott nem halott, a gyanúsítottak egy része pedig talán nem is ember?

Ez a kötet immár másodszor jelenik meg magyarul, mégis teljes joggal mondható első kiadásnak, hiszen új fordításban lát napvilágot, közel ötvenoldalnyi olyan szövegrésszel, amely mindeddig ismeretlen maradt a hazai olvasók előtt.

Hirdetés