mokus33 értékelése


mokus33>!
Alan Alexander Milne: A Vörös Ház rejtélye

Szembejött velem ez a könyv itt a Molyon, amelynek a borítója nagyon ismerős volt az ujj, mint gyertya féle borító, bár a mostani olvasás után sem tudom, hogy ez a kompozíció hogyan kapcsolódik a tartalomhoz, de mindegy :). Csak ebből tudtam, hogy olvastam már évezredekkel ezelőtt, de semmire sem emlékeztem a cselekményből. Olvasás közben is csak nüansznyi emlékek jöttek elő, azok is csak a jelentéktelenebb események kapcsán, így izgulhattam a krimi szál miatt, nem rontotta el az élményt a korábbi olvasás. Milne jobb krimiben, mint gyermekmesében, legalábbis nekem ez sokkal jobban tetszett, mint a Micimackó, de azért nem volt átütő ez sem. Kevés szereplő van a könyvben, tehát kizárásos alapon szinte biztos voltam a gyilkos kilétében már az elejétől, mégis izgalmas tudott maradni a végéig. A szerző előszavából kiderült, hogy miért is más a regény felépítése, mint a megszokott krimiké, nekem ez a felállás is megfelelő volt, de a „hagyományos” krimiket is szeretem.
Nem bántam meg, hogy újra elolvastam ezt a művet, de azért továbbra sem hagyott bennem mély nyomot :) Esetleg, ha valaki erre jár, és tudja, hogy a borító hogyan kapcsolódik a műhöz, ne habozzon megosztani velem is :D


Alan Alexander Milne: A Vörös Ház rejtélye

Alan Alexander Milne: A Vörös Ház rejtélye

A tipikusan angol vidéki kúrián játszódó történetben minden izgalmat szolgáló „kelléket” megtalál magának a T. Olvasó: rejtélyes gyilkosságot, kísértetet, titkos folyosót, agyafúrt gyilkost és – természetesen – egy Sherlock Holmes-i logikával rendelkező, zseniális detektívet.

Hirdetés