ViveEe P értékelése


>!
ViveEe P
Brandon Sanderson: A törvény ötvözete

Allomanta Sherlock történet! Imádtam! Mondjuk efelől nem volt kétségem, hogy így lesz. :)
Kelsierék után több száz évvel járunk, ahol virágzik a társadalom, vasút, villamos áram, rendfenntartók és rengeteg lőfegyver van.
Főszereplőnk a fővárostól elvonult nemesi származású ember, aki a bűnözők elfogására tette fel életét. De a családban történt halálesetek miatt haza kell mennie, hogy visszarángassa a csőd széléről a nemesi házat. És ezzel vége a bűnüldözésnek…. de csak kis időre. :)
A városban felüti a fejét egy tolvajbanda, akik allomantikus fémeket és más értékeket, végül már nőket is elrabolnak, és senki nem tudja hogy csinálják. Ezt nyilván ki kell deríteni. Nagyon jó lett!
Wax társa Wayne szórakoztató, nagyon élénk színfolt a könyvben és bekerül a csapatba egy okos leányzó. Szeretem Sanderson női karaktereit.
Nagyon jók az ötletelős részek, a felderítések, és persze a harcok. Ennyi puskaropogás egy western filmben sincs. :D
Jó volt megint allomanták párbajáról olvasni. Érdekes, hogy nincsenek ködszerzetek, hanem inkább a ferukímia és az allomancia találkozásából született ikerszerzetek vannak. Bevallom így izgalmasabb volt, hogy nagyon kellett okoskodni a képességekkel, hogy felülkerekedjenek a harcokban. És vannak új fémek! Izgalmas történet alakult ki, alig várom, hogy folytassam! <3


Brandon Sanderson: A törvény ötvözete

Brandon Sanderson: A törvény ötvözete

Brandon Sanderson, az ünnepelt Ködszerzet-trilógia után most ismét visszatér abba az epikus világba, amely megalapozta helyét a világ elsőszámú fantasy írói között.

A Ködszerzetben megismert események óta eltelt háromszáz évben Scadrial átalakult. Soha nem látott magasságú tornyok törnek az ég felé, vasút- és csatornahálózat szeli át a tájat. Ám ez a világ még mindig a mágia otthona.

Kelsier, Vin, Elend, Sazed, Kobold és a többiek már bekerültek a történelem – vagy a vallás – nagy alakjai közé, de az allo­mancia és ferukímia ősi mesterségeinek még a tudomány megújulása ellenére is van hely ebben az újjászületett világban. A városokon túl húzódó, gyéren lakott Végeken a mágia alapvető eszköz a rendet és igazságszolgáltatást fenntartó bátor férfiak és nők kezében.

Közéjük való Waxillium Ladrian is, a ritka ikerszerzet, aki mívesként fémekre taszít, viszont ferukimistaként csökkenteni vagy növelni tudja a testsúlyát. A Végeken eltöltött húsz esztendő után Wax egy családi haláleset miatt kénytelen visszatérni a metropoliszba, Elendelbe. Fel kell vennie a nemesi ház fejének halálával megüresedett posztot, ami nagy feladatokat ró rá, és méltóságteljes viselkedést követel meg tőle. Legalábbis Wax így hiszi, amíg csak számos kaland közepette rá nem döbben, hogy a város előkelő kúriáiban és elegáns fasorai alatt még a puszta Végek banditáinál is sokkalta nagyobb veszedelem rejtőzik.

Hirdetés