pveronika értékelése


pveronika>!
Leisa Rayven: Bad Romeo

Ez a könyv aztán teljesen összezavart. Nagyon frusztráló volt, a szereplők az idő jelentős hányadában idegesítően viselkedtek, tele volt szexuális feszültséggel és Ethan a könyv nagy részében számomra teljesen érthetetlenül viselkedett, mégis szó szerint nem tudtam letenni, magával ragadott az első oldaltól és rengeteget nevettem az olvasás során. Az a típusú hideg-meleg játék volt, amit egyszerre utálok és szeretek, az írónő stílusa nagyon jó volt, és Cassie az egyik legszórakoztatóbb női karakter, akivel valaha szerencsém volt találkozni.

A történet párhuzamosan játszódik a jelenben és a múltban, és még ezeket is kiegészítik Cassie naplóbejegyzései mindkét idősíkon. A történet a jelenben kezdődik, amikor is Cassie megérkezik egy Broadway darab első próbájára, ahol nem mással kell főszerepet játszania, mint Ethan Holt-al, a főiskolai ex-barátjával. Cassie borzasztóan ideges, ugyanis hat hosszú év után is úgy érzi, hogy nem gyógyult meg a szíve a fájdalmas elválásuk óta, és még mindig nem tudta elengedni az Ethan-el kapcsolatos érzéseit.

A múltbeli fejezetekből megtudjuk, hogy Ethan és Cassie a színművészetin találkoztak, ahol csoporttársak voltak. Ethan az első naptól kezdve egy kissé rejtélyes, zárkózott fiúnak tűnt, de a színészi tehetsége már akkor is tagadhatatlan volt. Cassie és Ethan kapcsolata nagyon lassan épül, egyértelműen a fiú elutasító viselkedése miatt. Azonban amikor kettőjüket választják ki a Rómeó és Júlia főszerepére, végleg leomlanak a kettejük közé húzott falak, a valóság és a fikció elmosódó határvonalainak köszönhetően.

Az írónő nagyon jó stílussal ír, és sok humort csempészett a kötetbe, amely sokat oldott a feszültségen, mégis talán a legkiemelkedőbb az volt a történetben, ahogy egy-egy színházi jelenet során mennyire gyönyörűen el tudta mosni a határvonalakat a színészek és az általuk játszott szerep között. Igazán egyedülálló volt. Az írónő a karakterformálásban is kimagasló. Cassie rendkívül szórakoztató karakter, habár néha nagyon bugyuta gondolatai voltak, de nem egyszer hangos nevetésben törtem ki a szexuális frusztrált vagy teljes mértékben kitekert gondolatain (habár nem tudom, milyen szűzlány viselkedik így, ahogy ő :)). Ezzel szemben Ethan egy rendkívül komplex személyiség, akit igazából 400 oldal elolvasása után sem tudtam kiismerni, de a végén szép lassan mégis elérte, hogy megkedveljem. Úgy gondolom, hogy ez az a típusú könyv, amiből nagyon nagy szükség lenne a fiú szemszögére, mert továbbra sem győzött meg arról, hogy Ethan viselkedése indokolt lett volna.

A könyv vége spoiler nagyon tetszett, és talán ez segített döntésre jutni a legnagyobb kérdéssel kapcsolatban, hogy három vagy öt csillagot adjak erre az igazi érzelmi hullámvasútra, ami egyszerre talált utat a szívembe és ezzel egyszerre néha nagyon bosszantott. A könyv viszonylag laza cliffhangerrel ért véget, mégis szívesen elolvasnám a következő részt is, mert őszintén várom, hogy fény derüljön még sok-sok megválaszolatlan kérdésre. És, hogy végül milyen döntésre jutottam? Mindent összevetve, bizony jár az öt csillag!

3 hozzászólás

Leisa Rayven: Bad Romeo

Amazon
Amazon UK
Amazon DE
Book Depository
Könyvtár
Leisa Rayven: Bad Romeo

When Cassie Taylor met Ethan Holt at acting school, sparks flew. She was the good girl actress. He was the bad boy about campus. But one fated casting choice for Romeo and Juliet changed it all. Like the characters they were playing, Cassie and Ethan's romance seemed destined. Until he broke her heart and betrayed her trust. Now the A-list heartthrob is back in her life and turning her world around. One touch at a time.

Cast as romantic leads once again, they're forced to confront raw memories of the heartbreaking lows and pulse-pounding highs of their secret college affair. But they'll also discover that people who rub each other the wrong way often make the best sparks