zuna19 P értékelése


>!
zuna19 P
Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia

„– A gonoszság is hozzátartozik Ózföldéhez. Beletartozik a dolgok rendjébe. Mindig is létezett a Jó kontra Gonosz. Jóság nélkül nem létezhet varázslat.. És a jóság nem létezhet gonoszság nélkül. És Ózfölde nem létezhet varázslat nélkül.

Na végre a végére értem.
A könyvtárban mikor megláttam, rögtön megfogott a borítója. Vadi új volt. Utána elolvastam a fülszövegét és nem tudtam visszatenni a polcra. Muszáj volt kikölcsönöznöm. Itt még ne tudtam, hogy ez egy sorozat. Nagyon lebilincselő könyvnek tűnt, és ezért tényleg kár lett volna otthagynom.
Azért is haladtam vele lassan, mert folyton azon járt az eszem, hogy lesz folytatása és, hogy mennyit kell majd rá várnom. Így nem haladtam vele. :( Az eleje a történetnek nagyon nem tetszett lassan is indult be és a megfogalmazás sem tetszett. De a 150. oldal körül kezdtem megszeretni. A karakterek közül Amy és Nox szerethető volt. Őket nagyon megkedveltem. Nox még rejtélyes, de így is imádom.
Hát az biztos, hogy a vége nem nekem való. Utálom a félbehagyott sztorikat.
Fogalmam sincs mi fog ebből kialakulni a sorozat végére, ebben a megváltozott világban minden megtörténhet.
De reménykedek a happy endben. *.*


Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia

Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia

Én nem kértem ezt.
Nem akartam hős lenni.
De amikor az egész életedet – veled együtt – elsöpri egy tornádó, nincs más választásod, mint menni, amerre visz, nem igaz?
Persze hogy olvastam a könyveket. Láttam a filmeket. Ismerem a dalt a szivárványról és a boldogság kék kismadarairól. De azt sosem hittem volna, hogy Ózfölde ilyen. Az a hely, ahol a jó boszorkányban nem lehet megbízni, a gonosz boszorkányokról kiderülhet, hogy ők a jók és a szárnyas majmokat kivégezhetik lázadásért. A sárga téglás út még megvan – de már az sem a régi.
Mi történt itt? Dorothy történt.
Azt mondják, sikerült visszatérnie Ózföldére. Magához ragadta a hatalmat és a hatalom a fejébe szállt. És már senki nincs biztonságban.
Amy Gumm vagyok – egy másik lány Kansasből.
Beléptem a Gonoszok Forradalmi Rendjébe.
Kiképeztek a harcra. És küldetésem van: eltávolítani a Bádog Favágó szívét. Ellopni a Madárijesztő agyát. Elvenni az Oroszlán bátorságát.
Dorothynak pedig meg kell halnia.

Hirdetés