WolfEinstein értékelése


>!
WolfEinstein
Oravecz Nóra: Összekötve

Megfogadtam, hogy Oravecz Nórától soha, semmit. Aztán a 2016-os Reading Challenge kihívás miatt el kellett olvasnom. Miért? Én ezt nem akartam! Most akkor ünnepélyesen megfogadom, hogy Oravecz Nórától soha többet semmi mást!
Soha nem gondoltam volna, hogy egy könyv, ami megjelent, ennyire sekélyes lehet! Na, de nézzük szépen sorban az egyes tényezőket, amik meghatároznak egy könyvet.
Történet: Na, az nincs. Állandóan bulizni megy, folyton azt olvassuk, hova megy ugyanazzal a taxival, aztán eljön, és mit vesz fel. Aztán megismerkedik egy sráccal, akiről igazából nem tud semmit, és a végén sem tud semmit, és nem lesz belőle semmi. Hoppá. Ez most spoiler volt? És ennyi a történet. Ez 250 oldalon keresztül!!!
Szereplők: Néhány vállalhatatlanul ostoba fiatal, akik nem tudnak magukkal mit kezdeni. Hát, velük én sem tudok mit kezdeni. Próbálnak nagy okosakat mondani, különösen az a Beni gyerek, de nem sikerül neki. Főszereplőnk pedig egy idegesítő (nyomdafestéket nem tűrő szó), akinek nem jön össze egy normális kapcsolat, mert állandóan elmenekül, aztán hisztizik miatta. De legalább mindent posztol a Facebookon. Ezzel azt hiszem, mindent elmondtam róla.
Párbeszédek: Sablonos, életidegen szövegek, amiket azzal próbál az írónő közvetlenné tenni, hogy egy csomó „laza” kifejezést pakol beléjük, amitől csak röhejes lesz az egész. De legalább ezeken marha jól lehet szórakozni. Gáz, hogy a nyáltól csöpögőnek szánt dialógusokat kiröhögtem?
Eszmei mondanivaló: Na, az sincs. Távolról sincs! Ennyi közhelyet könyvben ellőni – na, ahhoz végülis tehetség kell. Karkötők, amiktől összetartoznak, és akkor minden tök jó lesz, és majd jól megmondja, hogy működik a világ, az ember meg minden más, na kösz… Ennél emelkedettebb dolgokat puffogtatok egy adag töltött káposzta és babfőzelék serkentően üdítő elegyétől.
Összhatás: Tömény giccs, szánalmasan primitív stílus. Hogy erre papírt pazaroltak! Hogy ezt hajlandók voltak kiadni! Hogy ezt könyvnek meri nevezni az írónő! Ekkora szennyet még nem olvastam (ja, de a Szürke ötven árnyalata mérhető ehhez, és kedves Nóra, ezt nem elismerésnek szántam).
Hogy a könyv 36. oldaláról származó idézettel foglaljam össze a benyomásaimat: „Szar volt. Tényleg.”

2 hozzászólás

Oravecz Nóra: Összekötve

Oravecz Nóra: Összekötve

Kloé igazán elégedett az életével. Remek munkája van, szép lakása Budán, imád bulizni, szeretik a barátai, mindig eléri, amit akar. Csak hát a szerelem… az hiányzik az életéből. Mert valahogy mindig rosszul választ.
Ám amikor megismeri Benit, minden megváltozik. Mert ez a fiú különleges. Legalábbis elsőre úgy tűnik. Csakhogy, ahogy jobban megismerkednek, Kloénak be kell látnia: Beni talán még a többieknél is rosszabb. De akkor vajon miért vonzódik hozzá mégis ennyire? Miért nem tudja kiverni őt a fejéből?
A lány nem is sejti, hogy köztük valami egészen más fajta kötelék húzódik, ami elválaszthatatlanul egymáshoz kapcsolja az életüket, ha akarják, ha nem. Valami, ami jóval kiegyensúlyozottabb a szerelemnél, és ha hinni mernek benne, örökre megváltoztathatja mindkettőjük sorsát.

„Pörgős, fordulatokban gazdag könyv. Egy percre se unatkoztam az olvasása közben.” – Festy, blogger (Festy in style)

Hirdetés