Nikol24 értékelése


>!
Nikol24
Rachel Cohn – David Levithan: Nick és Norah végtelen éjszakája

Hihetetlen ideje halogatom a könyv elolvasását,viszont most végre elolvashattam. David Levithan írásaiból volt szerencsém elolvasni a John Green-el írt könyvüket A Will Grayson és Will Grayson-t. Nagyon szeretném a Two Boys Kissing-et is elolvasni nem csak a témája miatt. Hanem mert wow! Ez a könyv hozta azt a hangulatot ami a Will Grayson és Will Grayson-nál kerített magába. Olyan könnyedségel ír,hogy az egyszerűen bámulatos. Nincs benne semmi erőltetett. Látszik,hogy nem azért írja,hogy „csak ugy legyen" hanem azért mert szereti és nagyon érdekes stílusa van. Megfogja a szívünket ahogyan megérint.

Norah karaktere nagyon szimpatikus számomra, a tanulás miatt egyrészt másrészt pedig az örök visszatérés ugyan ahhoz a srác miatt is. Meg tudom érteni a gondolkozás módját és a gondolatait. Azt,hogy mit jelent számára Nick.

Nick tipikusan az a srác aki nagyon aranyos és áldozatul esett egy gonosz piócának ami örökre megváltoztatta az életét.

Elvileg 16 karikás amit érezni is lehetett benne,de sajnos ez már nem hat meg. A mai világban?

Gyönyörű borítója lett ennek a könyvecskének és a történet is csodás. Nick és Norah estéje. A koncertek, a találkozásuk,az étterem, a séta, az eső, a beszélgetések, a hotel, a metró és a hazaút.

Csodás könyv volt két csodás írótól. Ajánlom azoknak akik valami könnyedet szeretnének olvasni.


Rachel Cohn – David Levithan: Nick és Norah végtelen éjszakája

Rachel Cohn – David Levithan: Nick és Norah végtelen éjszakája

El tudod képzelni, hogy életed első szerelme a szakítás után megjelenik egy másik pasival a következő koncerteden?
Amíg gondolkodsz, eláruljuk, mit tett Nick, a fellépő zenekar basszusgitárosa. Mielőtt még az excsaja odaért volna hozzá gratulálni a szuper jó koncerthez, megkért egy lányt a közönség soraiból, hogy legyen pár percre a barátnője. Nem tudhatja, kivel kezdett, de ki fog derülni. Mégpedig egyetlen pörgős éjszaka alatt! Vajon Norah és Nick útja tényleg csak egy csók erejéig keresztezi egymást? Vagy mit tartogat ez a zenés, hajnalig bulizós, egymás nyomában rohanós, végtelennek tűnő manhattani éjszaka Nick és Norah számára?

„Mikor ér véget egy éjszaka? Ha elkezd felkelni a nap, vagy amikor már felkelt? Akkor, amikor végre elmegy az ember aludni, vagy amikor rájön, hogy muszáj? Amikor bezár a klub, vagy amikor mindenki hazamegy? Általában ezeket a kérdéseimet megtartottam magamnak. De most megkérdeztem Norah-tól.
– Akkor van vége, ha úgy döntünk – mondta. – Mikor azt mondod, vége. A többi csak arról szól, hol jár épp a nap az égen. Semmi köze hozzánk.”

Hirdetés