ujhelyiz P értékelése


>!
ujhelyiz P
Joe Abercrombie: The Blade Itself

Nehéz egészében értékelni ezt a könyvet, ugyanis határozottan az az érzésem, hogy ez csak egy prológus. Végig arról szólt, hogy bizonyos karakterek kisebb súlyú csetepatékba keveredtek, miközben úgy néz ki, hogy valami sokkal súlyosabb történik; és ugyan a végén egy kicsit elkezdődik a tét emelése, de számomra igazán hiányzott egy csúcspont a kötet végéről.

Ezt figyelembe véve azt kell, hogy mondjam, a könyv összességében semmilyen, de mint sorozat határozottan ígéretesnek tűnik. Érdekes karakterötletek, kellően kidolgozott alapszituáció, és úgy néz ki, hogy az általam annyira kedvelt low-magic történet, ahol van mágia, de a hétköznapi emberek annyira nem ismerik, hogy ha felbukkan, az igenis nagy dolog. És emellett volt egy olyan érzésem a könyv olvasása közben, hogy a Martin-féle iskolát követi, ahol a karakterekkel elég súlyos események történnek, de ugyanakkor nem öli meg őket, mert abból nem tanulnak. :)

Elolvasva a könyvet be kellene szerezni a folytatást, mert határozottan tudni szeretném, hogy ezt hogyan folytatja a szerző.


Joe Abercrombie: The Blade Itself

Joe Abercrombie: The Blade Itself

Inquisitor Glokta, a crippled and increasingly bitter relic of the last war, former fencing champion turned torturer extraordinaire, is trapped in a twisted and broken body – not that he allows it to distract him from his daily routine of torturing smugglers. Nobleman, dashing officer and would-be fencing champion Captain Jezal dan Luthar is living a life of ease by cheating his friends at cards. Vain, shallow, selfish and self-obsessed, the biggest blot on his horizon is having to get out of bed in the morning to train with obsessive and boring old men. And Logen Ninefingers, an infamous warrior with a bloody past, is about to wake up in a hole in the snow with plans to settle a blood feud with Bethod, the new King of the Northmen, once and for all – ideally by running away from it. But as he's discovering, old habits die really, really hard indeed … especially when Bayaz gets involved. A bald old man with a terrible temper and a pathetic assistant, he could be the First of the Magi, he could be a spectacular fraud, but whatever he is, he's about to make the lives of Glotka, Jezal and Logen a whole lot more difficult …

Hirdetés