Sicc értékelése


>!
Sicc
Timothée de Fombelle: Perle könyve

Különleges hangulatú, kicsit melankolikus, szomorkás, de izgalmas regény. Az elején kapkodja az ember a fejét, de aztán összeáll a kép. Nem is tudom, milyen korosztálynak ajánlanám. De nem csak (nagyobb) gyerekeknek, az biztos. A leírása alapján másra számítottam, de így is magával ragadott, mindig szívesen merültem bele a történetbe.

1 hozzászólás

Timothée de Fombelle: Perle könyve

Timothée de Fombelle: Perle könyve

Egy távoli királyság kikötőjében, a fekete éjszakában világítóhajó imbolyog a hullámok tetején. Fedélzetén balsorsú szerelmespár: a varázserejétől megvált tündér és a trónról lemondott herceg. A fiút olyan világba száműzi egy gonosz nemtő, ahol sem a mesékben, sem a tündérekben nem hisznek. 1938-ban, Párizsban látjuk viszont az ifjút, a Perle Édességházban. Sorsa a háborúba, a francia ellenállás tagjai közé, majd egy véget nem érő ereklyevadászatra szólítja, és mindeközben mintha minden lépésére vigyázna egy láthatatlan, csodálatos lény. Találkozhat-e újra a két szerelmes? Van-e út vissza, a tündérvilágba?

Timothé de Fombelle napjaink egyik legelismertebb ifjúsági szerzője, könyvei rangos irodalmi díjakban részesülnek és a sikerlisták élén szerepelnek. Történeteinek többsége a fantázia és a valóság egymást átható világában játszódik, akár a Perle könyve.

Hirdetés