ÁrnyékVirág értékelése


>!
ÁrnyékVirág
Tibor Fischer: A Gógyigaleri

Adva van egy remek ötlet: a kivénhedt, alkoholista filozófiaprofesszor és a pancser, félkarú rabló haverja bankrablásra adja a fejét. Adva van egy szerző, aki tud jó regényt írni – lásd a Béka segge alatt című könyvét. Akkor meg mégis mi ez a kalap sz.r? Iszonyúan fárasztott, állandó volt a kísértés, hogy abbahagyjam, kidobjam, és letagadjam még azt is, hogy valaha a kezemben járt. Az egyetlen ok, amiért mégis végigolvastam, az a rövid fejezetekben rejlik -a fürdőszobában tartottam.
Borzalmasan fárasztó a stílusa, hiába helyenként a jó poénok, a Thalész nevű patkány, a jó alapötlet, mert mindez kevés ahhoz, hogy 340 oldalon keresztül elviselhető legyen.

2 hozzászólás

Tibor Fischer: A Gógyigaleri

Tibor Fischer: A Gógyigaleri

A regény két hőse a kopasz és pocakos, valamint iszákos cambridge-i filozófiaprofesszor, Eddie Copporshow és a börtönből frissen szabadult félkarú rabló, a francia Hubert. Ők ketten alkotják a „gógyi galerit”, amelyik sorra rabolja ki a dél-franciaországi bankokat. Nem a meggazdagodás, hanem a siker mámora hajtja őket, és az a szándék, hogy a gépiesen robotoló és álszent világnak megmutassák a filozófia erejét.

Hirdetés