Hanaiwa értékelése


>!
Hanaiwa
Bernard Cornwell: Azincourt – A lovagkor alkonya

Jó kis történelmi regény, minőségi – ahogy Cornwell-től megszokhattuk ; kicsit száraz – ahogy Cornwell-től megszokhattuk…
Az Ördöglovas nem egyszer felrémlett előttem, de ez nem negatívum igazán…(főleg hogy ő írta..)
Azért kell az ilyesmi a léleknek, mert lehet hogy nem volt szebb az a kor, de egyszerűbb, egyenesebb idők jártak akkortájt…és Cornwell vissza is tudja adni az ízét nekünk.


Bernard Cornwell: Azincourt – A lovagkor alkonya

Bernard Cornwell: Azincourt – A lovagkor alkonya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nicholas Hook, az erdőkerülő és egyben félelmetes hírű íjász, összetűzésbe keveredik egy perverz és gonosz pappal, ami miatt törvényen kívülivé válik hazájában. Hogy megmeneküljön az akasztófa árnyékából, katonának áll, és ezzel megkezdődik szerepe a középkori történelem véres színjátékában…
Előbb végig kell néznie az árulás folytán elesett Soissons kegyetlen feldúlását, bajtársainak brutális megkínzását és fájdalmasan lassú halálát, miközben megment egy francia lányt, akit törvénytelen származása miatt apácának adnak. A lányban hűséges társra lel, és együtt járják végig V. Henrik király franciaországi hadjáratát Harfleur végzetesen elhúzódó ostromától az 1415. október 25-én megvívott azincourt-i ütközetig.
Bernard Cornwell új és nagyszabású regénye hiteles tényeken alapuló, színes tablót nyújt a százéves háború kegyetlenül barbár és egyben fanatikusan vallásos világáról, amellett izgalmas és fordulatokban gazdag kalandregényként kalauzolja végig az olvasót a középkori Európa ismeretlenül is ismerős színterein.

Hirdetés