[névtelen] értékelése


>!
[névtelen]
Lauren Beukes: Torzók

Voltak gyengébb pillanatai a könyvnek, de összességében tetszett.

A helyszín Detroit… a város, ami valaha az autóipar fellegvára volt, azonban hála a gazdasági válságnak, mára csak árnyéka önmagának. Az írónőnek sikerült jól ábrázolni ezt az összeomló várost: a kilátástalanság elől menekülő emberek, az otthonaikat keselyűként megszálló hajléktalanok, lepusztult iparnegyedek, hedonista bulikat tartó művészek. Mind azt mutatják, mennyire széthullott minden.

Meglepő módon nem a központi szál, vagyis az elmebeteg sorozatgyilkos utáni hajsza az, ami a leginkább megfogott ebben a regényben, hanem hogy az egyes szereplők lába alól hogyan csúszik ki egyre jobban a talaj, hogyan vesztik el egyre jobban az irányítást az életük felett. Ahány szereplő, annyi összeomló élet.

A Moxyland annyira nem jött be, de Bekues ezen könyve tetszett. Kíváncsi vagyok, mivel rukkol elő legközelebb.


Lauren Beukes: Torzók

Lauren Beukes: Torzók

Detroitban gyilkosságsorozat kezdődik, amelynek brutalitása láttán a rendőrség vonakodik tájékoztatni a sajtót a részletekről.
Gabriella Versado nyomozó nyolc év alatt megtapasztalta, milyen mértéket ölthet az emberi ostobaság, a korrupció és a színtiszta gonoszság, de ehhez hasonlót még nem látott. Kamaszlánya, Layla eközben veszélyes flörtbe bonyolódik egy internetes ragadozóval. Jonno, a szabadúszó újságíró elkeseredésében bármire képes egy exkluzív sztoriért. A hajléktalan TK pedig mindent megtesz, hogy elkapja a szörnyeteget, akit megszállt a valóság erőszakos átformálásának álma.

Lauren Beukes, a Tündöklő lányok szerzője legújabb thrillerében egy különösen sötét történetet mesél egy városról, amely lakóival együtt napról napra jobban széthullik.

Hirdetés