Purpur értékelése


>!
Purpur
Brigitte Riebe: A rajnai kolostor

Nem volt rossz, sőt kifejezetten olvastatta magát, amihez biztos az is hozzájárult, hogy ez a kedvenc történelmi korszakom. Érezhető, hogy a szerző komolyan vette a dolgát, és mindennek alaposan utánajárt. Párszor el is vesztettem a fonalat emiatt – nem ártott volna az egyes jelenetek közé három csillagot tenni, vagy legalább egy kis helyet hagyni az érintett bekezdések között. Sokszor azon kaptam magam, hogy magyartalan mondatokat fogalmazok újra, bár ez inkább a fordítás, mint a regény hibája volt. Maga a történet tetszett, de idővel már nagyon bosszantott Theresa önfejű viselkedése. A megrázó epilógus pedig nyugodtan ki is maradhatott volna, szerintem anélkül is pont teljes a befejezés.


Brigitte Riebe: A rajnai kolostor

Brigitte Riebe: A rajnai kolostor

Hildegard von Bingen állandó összetűzésben él korának uraival, s kisebb baja is nagyobb annál, hogy segítsen a fiatal Theresán, aki a kolostora falain belül keres védelmet. Ám a szenvedélyes lány hamar a rendfőnöknő szívébe lopja magát, annak ellenére, hogy a zárdaélet nem neki való. Szerelmes lesz egy kereskedő fiába, s távoznia kell az apácák közül. Hivatását végül Eva, a bába mellett találja meg, aki az ügyes lányból szülésznőt nevel. De Theresa nem tudja elfelejteni szerelmét, Willemet, s nem is sejti, hogy a fiú egy veszélyes eretnek szekta tagja. Csakis Hildegard segíthet, ám épp ő tűnik a legnagyobb ellenségnek…

Brigitte Riebe (A sienai bűnös) regénye a 12. századba, Barbarossa Frigyes uralkodásának kezdeti időszakába kalauzolja az olvasót, aki ezáltal bepillantást nyerhet a középkori kolostorok és városok életébe, és megismerkedhet a korszak egyik legcsodálatosabb nőalajkával, Hildegard von Bingennel.

Hirdetés