Madama_Butterfly értékelése


>!
Madama_Butterfly
Amy Ewing: Az Ékkő

Hibrid könyv ez a javából, van benne jócskán az eddig olvasott disztópiás könyvekből – mégis azt az oldalát érinti meg egy nőnek, ami tulajdonképpen az egyik legfontosabb: az anyaság témáját
Kiszolgáltatva, megaláztatva, a személyiségedet és a nevedet elveszítve kell egy olyan világban megállnod a helyed, ahol a fényűzés és a gazdagság mellett egy torz és kegyetlen társadalomban csak egyetlen dolog miatt vagy fontos: hogy megszülj egy gyermeket, mindenáron..
A mágia és a varázslat egyelőre csak egy meglévő tény inkább, mint eszköz, annyit tudunk róla amennyire eddig szükség volt: létezik, fájdalommal jár és szükséges a gyerekek kihordásához – a következő részekben valószínűleg nagyobb szerepe lesz, most inkább csak a szörnyűségek listáját szaporítja, mint a cselekmény fontos része
Ettől függetlenül olvastatja magát a könyv, lényegében nem volt rossz, bár a kategóriájában olvastam már jobbat is. A függővég tartogat némi izgalmat, de a következő részig biztosan tudok aludni :)
Ami nagyon jó sikerült, az a borító: szép, egyszerű ugyanakkor elegáns és tökéletesen passzol a könyvhöz


Amy Ewing: Az Ékkő

Amy Ewing: Az Ékkő

Az Ékkő egyenlő a gazdagsággal, a szépséggel és a hatalommal. De vannak lányok, akik számára nem jelent mást, csak a szolgaságot.
Violet a Lápon született és nevelkedett, és genetikai adottságai képessé teszik rá, hogy ő hordja ki az Ékkő egyik előkelőségének gyermekét. A Tó Hercegnője egy aukción vette meg Violetet, aki hamar megtanulja az Ékkő csillogó felszíne alatt rejtőző brutális igazságot. El kell fogadnia a csúf valóságot, és meg kell próbálnia életben maradni.

Hirdetés