Jaina értékelése


>!
Jaina
Naomi Novik: Őfelsége sárkánya

Régóta fentem a fogam egy jó kis sárkányos fantasyra, erre a könyvre aztán teljesen véletlenül bukkantam rá. Az ötlet nagyon tetszett (és vicces volt, hogy a végére szemelvényeket tettek a sárkányokkal foglalkozó „szakirodalomból"), érdekes volt elképzelni, hogy milyen lenne a világ, ha teljesen természetes lenne, hogy intelligens, beszélő sárkányok járják a földet. Egy dolgot tudnék kiemelni: a párbeszédek olvasásakor a fejem tudtam volna a falba verni, így ember sem sárkány nem beszél… "Édes iciripiciri 12 tonnás cukorborsóm legyél már olyan kedves és egy kicsit arrébb tépd le a tehén fejét, mert összekeni a vére az egyenruhám.” A csatajeleneteket kicsit untam, de a többi rész ellensúlyozta ezt. Összességében tetszett, a többi részt is szeretném majd elolvasni :)


Naomi Novik: Őfelsége sárkánya

Naomi Novik: Őfelsége sárkánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A napóleoni háborúk már önmagukban is izgalmasak, ám ha belegondolunk, hogy a csata nemcsak a földön, hanem a levegőben is dúl, méghozzá sárkányok hathatós segítségével, akkor egészen újfajta izgalmak várnak ránk.
Amikor Őfelsége Hajója, a Kevély elfog egy francia fregattot és megszerzi a fedélzeten található legnagyobb kincset, egy kínai sárkánytojást, a tengeri ütközetek veterán angol tisztjének, John Laurence kapitánynak beteljesedik a végzete, életét pedig feldúlja a bizonytalan jövő – és a váratlan barátság a legfurcsább lénnyel, akit valaha látott.
Temeraire, a sárkány hátán Laurence kapitány kitapasztalja a légi hadviselés csínját-bínját. Hogy megtörjék Bonaparte arcátlan támadását a brit föld ellen, és megakadályozzák a franciákat saját sárkányaik bevetésében, Laurence-nek és Temeraire-nek eddig ismeretlen veszélyekkel és kihívásokkal kell szembenézniük, amelyeken a Brit Birodalom jövője áll vagy bukik.

"Úgy keltek életre lelki szemeim előtt a könyvek, ahogy olvastam őket. Ezek csodálatosan megírt regények, hiszen nemcsak frissek, eredetiek és lendületesek, de tele vannak csodálatos, érző szívű szereplőkkel.
Az Őfelsége sárkánya két olyan műfaj ötvözete, amit különösen szeretek: fantasy és történelem. Alig várom, hogy lássam, amint sárkányok is részt vesznek a napóleoni háborúkban. Én az ilyen filmek miatt járok moziba."
Peter Jackson, A Gyűrűk Ura-trilógia rendezője

Hirdetés