Uzsonna értékelése


>!
Uzsonna
Varró Zsuzsa – Varró Dániel: Áfonyka

Aranyos, kedves, bájos, sok-sok szójátékkal. Áfonyka szeretnivaló tündérke, aki mindent jóra fordít. @B_Niki-hez hasonlóan azonban engem se kötött le túlságosan. Talán túl szép benne minden… nincs benne igazán konfliktus. Talán ezért nem izgatja az embert, mi lesz a következő fejezetben.
Kíváncsi vagyok, korosztályilag kinek fog bejönni igazán a könyv: a történet kisebbeknek való, míg a stílus tényleg 8 évestől felfelé, a sok idegen szó miatt akár közös olvasás keretében. Még nem forgott eleget a könyv a könyvtárban, nem tudom megítélni.

2 hozzászólás

Varró Zsuzsa – Varró Dániel: Áfonyka

Varró Zsuzsa – Varró Dániel: Áfonyka

„A haja bogyókék, a szeme levélzöld, az orra fitoska; fitoska orra körül pedig temérdek világszép szeplő virít" – ő az aprócska, gömbölyded erdei tündér, Áfonyka. Egy „zúzmarázos, télutói reggelen" vidám fütyörészéssel indul a történet; s máris benépesül az erdő. Ám egyszer csak szél kerekedik, felemeli Áfonykát a magasba, és röpíti messze-messze az erdő fölött…

Varró Zsuzsa Édes Anyanyelvünk pályadíjas, Domján-Udvardy Melinda bájos rajzaival illusztrált első mesekönyve Varró Dániel versbetéteivel, játékos nevek, könnyed szójátékok, a szereplőket jellemző stílusfordulatok, nyelvi ötletek sokaságával vezeti végig ifjú olvasóit Áfonyka nem mindennapi kalandjain: találkozását a Rettenetes (Krucifix) Rinaldóval, a négyfejű sárkánnyal, egy igazi királykisasszonnyal és a rettegett erdőnyelővel, mígnem az első tavaszi reggelen sok viszontagság után visszatér a Gyöngyvirágos Tölgyesbe.

Hirdetés