Kiss_Csillag_Mackólány P értékelése


>!
Kiss_Csillag_Mackólány P
Naomi Wood: Mrs. Hemingway

Azért tetszett a könyv, mert hihetetlen magával ragadó volt a stílusa, nem hagyta az embert elzarándokolni másfelé a gonodolataival.
Ami viszont rettenetesen kiakasztott, hogy hogyan lehetnek nők ennyire ész nélkül szeretők.
Ennyire vakon is lehet szeretni?
Vagy ez már nem is szerelem, hanem rajongás?
Persze az is lehet, hogy velem van a baj.
Na és az is felháborított, hogy az elvált feleségek jóban vannak egymással, érdeklődnek egymás iránt és hasonlók
De az is lehet, hogy ezen is el kellene gondolkodnom.
Egyébként pedig annyira jó ez a könyv, hogy nem lehet letenni, mindezek ellenére sem.


Naomi Wood: Mrs. Hemingway

Naomi Wood: Mrs. Hemingway

A párizsi feleség csupán a történet kezdete volt…

Hadley, Pauline, Martha és Mary. Ernest Hemingway feleségeként mind a négyen tudták, milyen generációjuk leghíresebb, legvonzóbb íróját szeretni, és általa szeretve lenni. Mindannyian azt gondolták, hogy szerelmük örökké tart majd, és mindannyian tévedtek: egyik nő sem volt képes megtartani őt.
A négy részben elmesélt, valódi szerelmes leveleket és táviratokat a történetbe szövő Mrs. Hemingway feltárja a drámai szerelmi háromszögeket, amelyek tönkretették Hemingway házasságait. Az 1920-as évek bohém Párizsától az 1960-as évek hidegháborús Amerikájáig ívelő, a híres „elveszett nemzedék” alakjaival teli regény a szenvedély, szerelem és szívfájdalom lebilincselő története.

Naomi Wood alapdiplomáját Cambridge-ben, mesterdiplomáját és doktorátusát a Kelet-angliai Egyetemen szerezte. A Mrs. Hemingwayt megalapozó kutatása során eljutott a londoni British Librarytől a washingtoni Kongresszusi Könyvtárig, valamint felkereste Ernest Hemingway otthonait és törzshelyeit Chicagóban, Párizsban, Antibes-ban, Key Westben és Havannában. A Mrs. Hemingwayt jelölték Dylan Thomas Díjra, amely az egyik legrangosabb, fiatal íróknak járó elismerés.

Hirdetés