pattsims97 értékelése


>!
pattsims97
Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia

Konkrétan szóhoz sem jutok! Ez valami bámulatosan szuper volt!

Oké, kezdjük ott, hogy ez már nekem akkor felkeltette az érdeklődésem, mikor angolul megjelent, már akkor tudtam, hogy nekem ez tetszeni fog! Így is történt. Hihetetlen, amit az írónő véghez vitt ebben a könyvben! Ugyan nem saját világban dolgozott, mégis tökéletes sajátjává formálta azt, alakított és hozzárakott, kiegészítette, kiszínesítette (vagy éppen megőrjítette!) Különösen tetszett, hogy Amy egy napjainkból származó lány volt, és az írónő ezt remekül felhasználta a sztoriban.

Na a cselekmény, az mindent vitt! Dorothy egy utálatos, zsarnok uralkodó, akire mindenki mosolyog, de valójában mindenki a sírba kívánja. Az, hogy meg kell halnia, egyértelmű! Folyamatosan pörgött a cselekmény, tele volt váratlan fordulatokkal, sokszínű volt, és egyszer sem unatkoztam.

Ebben a regényben minden van, amit szeretek: varázslat, kellő brutalitás, rejtély, akció! Olvassátok el bátran, nagy kalandban lesz részetek, az egyszer biztos!


Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia

Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia

Én nem kértem ezt.
Nem akartam hős lenni.
De amikor az egész életedet – veled együtt – elsöpri egy tornádó, nincs más választásod, mint menni, amerre visz, nem igaz?
Persze hogy olvastam a könyveket. Láttam a filmeket. Ismerem a dalt a szivárványról és a boldogság kék kismadarairól. De azt sosem hittem volna, hogy Ózfölde ilyen. Az a hely, ahol a jó boszorkányban nem lehet megbízni, a gonosz boszorkányokról kiderülhet, hogy ők a jók és a szárnyas majmokat kivégezhetik lázadásért. A sárga téglás út még megvan – de már az sem a régi.
Mi történt itt? Dorothy történt.
Azt mondják, sikerült visszatérnie Ózföldére. Magához ragadta a hatalmat és a hatalom a fejébe szállt. És már senki nincs biztonságban.
Amy Gumm vagyok – egy másik lány Kansasből.
Beléptem a Gonoszok Forradalmi Rendjébe.
Kiképeztek a harcra. És küldetésem van: eltávolítani a Bádog Favágó szívét. Ellopni a Madárijesztő agyát. Elvenni az Oroszlán bátorságát.
Dorothynak pedig meg kell halnia.

Hirdetés