Zzsófi értékelése


>!
Zzsófi
Ifj. Alexandre Dumas: A kaméliás hölgy

Hát,nem nagyon szippantott be a történet…
DE!
Ez nem jelenti azt,hogy nem volt jó könyv.
Tetszett a történet,a stílus és… Párizs a ruhák,Operák,Színházak… Jó volt egy kicsit Párizsban lenni.
A történet egy kurtizánról és egy fiatalemberről és a kettőjük között lévő szerelemről szól. néha vontatott és unalmas volt. Szörnyű, amikor két ember szerelmes egymásba és mégsem lehetnek együtt… Nem túl pozitív hangvételű könyv és nem tetszene mindenkinek,de egy próbát megér. :)
Ajánlom a szerelmestörténeteket,Párizst és elgondolkodtató történetek kedvelő olvasóknak. :)


Ifj. Alexandre Dumas: A kaméliás hölgy

Ifj. Alexandre Dumas: A kaméliás hölgy

Ifjabb Alexandre Dumas (1824-1895) szentimentális alkotása (1848) a kurtizánról, akinek a tiszta szerelem esélye is megadatott – bejárta a világot. Népszerűségét fölöttébb gyarapította Verdi ragyogó operazenéje (La Traviata), neves énekesek, illetve a filmváltozatokban színészegyéniségek kiemelkedő teljesítménye. A regény maga azok közé az irodalmi képződmények közé tartozik, amelyek érzelmi aureólába fogják és egyszerű, kongruens képlet szerint építik fel világukat. Mindennek és mindenkinek megvan a maga pontosan kijelölt, áttekinthető helye és szerepe, s az egyetlen nóvum, amit e művek felmutatnak az, hogy valami rosszról kiderül, alapjában véve jó.
Szerb Antal felhívja a figyelmet, hogy a Kaméliás hölgy nyomán megindult demi-monde regénydivatra mintegy keserű ellenhatásként nyúl Flaubert magasabb értelmezési hálóval a közkedvelt érzelmes témához.

Hirdetés