Youditta értékelése


>!
Youditta
Diane Setterfield: A tizenharmadik történet

Margaret Lea és Miss Winter története bontakozik ki előttünk, amelybe rengeteg gubanc kerül, amit győz az olvasó kibogózni. Miss Winter híres írónő tizenharmadik történetére kíváncsi rengeteg ember, amire Margeretet kéri fel,hogy írja meg a nagyvilág számára. Ekkor kezdődik az őrület, amikor egy ikerpár történetét próbáljuk megérteni, amely tele van titkokkal, meglepetésekkel, kicsit átcsap az egész misztikus thrillerbe. A csavarban nincs hiány, rengeteg minden történik, mire a végén eljutunk a megoldáshoz, de valahogy mégsem igazán érdekelt az ikrek története. Bennem egyáltalán nem keltett feszültséget a könyv, azt vártam, hogy minél előbb jussak a végére. Pedig ígéretes könyv, s valószínűleg vannak akiknek ez egy csillagos ötös érdekfeszítő történet.
Ami tetszett benne, hogy rengeteg szépirodalmi mű jelenik meg benne, s van amelyik bele is van építve a műbe, viszont spoiler-hegyekkel vigyázni kell. Konkrétan az egész Jane Eyre-t elmeséli, szóval azt szerintem ugorja át, aki még nem olvasta a művet és szeretné.


Diane Setterfield: A tizenharmadik történet

Diane Setterfield: A tizenharmadik történet

Margaret Lea kisasszony egy angol kisvárosban éli nem túl izgalmas életét. Édesapjával egy antikváriumban dolgoznak. Egy nap furcsa levelet kap Miss Wintertől, aki felkéri írja meg az ő életrajzát. Margaret kideríti, hogy bár sokan írtak már az életéről, karrierjéről, úgy tűnik mindannyiszor más változattal lepte meg a közönséget. A lány elindul a nő házába, ahol még több titok, meglepetés és szellemi kaland vár rá.

Hirdetés